Hihi. Niemand wil PvdA-voorzitter worden.

Geen categorienov 07 2011, 15:14
De volslagen onbekende Piet Boekhoudt wil de nieuwe Liliane Ploumen worden. Het is tekenend voor de partij waaraan Diederik Samsom de beoordeling "deplorabele staat" hing.
Inmiddels hebben drie kandidaten zich gemeld bij het PvdA-bestuur om het voorzitterschap over te nemen van Lilian Ploumen. De opvallende kandidatuur van Hans Spekman was al breed uitgemeten door de media, maar het is ernstiger dat er slechts drie (!) kandidaten zijn voor het voorzitterschap van de sociaal-democraten.

Piet Boekhoudt, voorzitter van de PvdA-afdeling in Groningen, heeft zich kandidaat gesteld voor het landelijke voorzitterschap van zijn partij. Dat heeft hij maandag gezegd.

Piet Boekhoudt dus. Wie de fuck. Een derderangs gemeente-ambtenaar die zelfs het frequente bezoek aan een Drentse tokkiecamping interessant genoeg vindt voor zijn Linkedin-profiel, zo blijkt. Oh ja, en kandidaat nummer drie heeft zijn identiteit nog niet prijsgegeven. Het staat er echt.
Oké, je stelt dus als partij een prominente positie ter beschikking waarvan de winnaar zonder meer macht in het hart van de politiek verkrijgt. En dan is er NIEMAND die denkt: 'goh, ja, dat is wel leuk', op een boerenpummel, een anonimicus en een kruising van een D66'er met een zwerver na? Dan heb je als partij toch wel echt een heel groot probleem.
Helemaal onverklaarbaar is het trouwens niet. In de eerste plaats is daar Job Cohen, die al het opgebouwde krediet bij het grote publiek met één wereldvreemde stotterzin ongedaan kan maken. Daarnaast is de macht binnen de PvdA al vergeven aan drie anderen (sorry, Job). Niet Ploumen (en haar opvolger), maar de drie (ex-)krullenbollen Diederik Samsom, Martijn van Dam en Jeroen Dijsselbloem maken de dienst uit binnen de partij.
Dat maakt op zijn minst de kandidatuur van hun fractiegenoot Hans Spekman interessant. Zeg, PvdA, zijn jullie soms intern ruzie aan het maken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten