Hij beschermt zijn autistische vriend en wordt in elkaar geslagen, maar vocht hierom niet terug

Hij beschermt zijn autistische vriend en wordt in elkaar geslagen, maar vocht hierom niet terug

Jawel, ze zijn er nog: mensen met principes. En mensen zonder.

Vandaag: een video die toont hoe vreselijk sommige mensen kunnen handelen en hoe altruïstisch anderen dat kunnen. En dat allemaal in één en dezelfde video.

Pesten is van alle tijden, en helaas komt het steeds vaker voor dat dit soort dingen gefilmd worden en op het internet geplaatst worden. Het slachtoffer dat hier te zien is, Jake, kan echter trots op zichzelf zijn. Het begon allemaal toen een vriend met autisme werd gepest door een tweetal puberale meisjes. Jake besloot om voor zijn vriend op te komen, maar dat kwam hem duur te staan toen de twee hem aanvielen en begonnen te slaan en schoppen.

Het is een verrassende video, want Jake, die zich waarschijnlijk wel had kunnen verdedigen, deed dat niet. Hij incasseerde het geweld, en deed geen poging om de meiden een (welverdiend) pak rammel terug te geven. Je zou zeggen dat hij gewoon voor zichzelf had moeten opkomen, en zich niet had moeten laten slaan door dit stel. De reden dat hij dit niet deed lijkt tegenstrijdig, maar is dat niet: hij kwam juist voor zijn normen en waarden op.

Verwarrend, ik geef het toe. Zijn moeder wist het echter wel uit te leggen. Zij en haar man hadden Jake altijd geleerd dat je als man nooit in je leven een vrouw slaat, wat er ook gebeurt. Ze hadden het niet verwacht, maar zelfs in deze situatie hield hij voet bij stuk en verloochende hij zijn principes niet. Opkomen voor een weerloze vriend is al een ware heldendaad, maar deze manier waarop hij dit deed is al helemaal lovenswaardig. Want laten we wel wezen: was hij ook maar een haartje beter geweest dan de meiden als hij ze in elkaar had geslagen? Ik denk het niet. Jake heeft wat mij betreft uitstekend gehandeld.

En wat die meiden betreft: die krijgen hun verdiende loon wel, wanneer deze video van hun walgelijke gedrag de wereld over gaat. Help ook jij daaraan mee?

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/Horrific-footage-shows-two-girls-beating-up-young-boy-360p_15fps_H264-128kbit_AAC.mp4"][/video]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
vechtpartij Videos autisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties