Hij is al twee jaar dakloos maar heeft toch nog nooit om geld gebedeld. Wacht tot je leest waarom

Hij is al twee jaar dakloos maar heeft toch nog nooit om geld gebedeld. Wacht tot je leest waarom

Ondanks dat hij dakloos is, heeft hij nooit gebedeld bij mensen op straat. In plaats daarvan deelt hij juist iets uit...

Frederick is al ruim twee jaar dakloos en leeft afwisselend op straat en in daklozenopvangcentra. De meeste mensen in zijn situatie sprokkelen hun kostje bij elkaar door te bedelen op straat, of in het slechtste geval zelfs door diefstal. Maar Frederick moet daar niets van weten. Hij heeft tijdens zijn twee jaar als dakloze nog nooit één cent gevraagd aan een voorbijganger.

Screen Shot 2016-03-03 at 12.55.07

Niets, nada, noppes. Hij weigert simpelweg om te gaan bedelen:

"Ik hou niet van bedelen. En ik zal het nooit doen. Dat weiger ik. Ik presenteer liever wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil bereiken."

Daarom heeft Frederick geen bord met een zielige tekst om geld te vragen, maar geeft hij voorbijgangers zijn CV. In nette witte enveloppen deelt hij zijn CV uit aan geïnteresseerden, die daarin alles kunnen lezen over zijn werkervaring bij verschillende restaurants. Frederick hoopt op die manier opnieuw aan de slag te gaan in de horeca.

Voorbijgangers zijn behoorlijk onder de indruk.

"Hij zwerft niet over de straat om zomaar wat hulp te krijgen. Hij wil er echt voor werken."

Zo af en toe krijgt Frederick toch wat geld toegestopt van voorbijgangers die onder de indruk zijn van zijn werklust, maar hij hoopt snel een echte baan te krijgen. In de tussentijd helpt hij een winkel met het in- en uitladen van goederen, zodat hij niet tot last is als hij zijn dag voor die zaak op de stoep doorbrengt.

Inmiddels hebben meerdere voorbijgangers het bijzondere verhaal van Frederick op Facebook gedeeld, en is hij ook in het nieuws gekomen. Hopelijk komt hij hierdoor snel aan een baan, want met zo'n inzet verdient hij dat dubbel en dwars!

Lees meer over:
werk daklozen liefdadigheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties