Hij kreeg per ongeluk een email van een school. Nu staat hij bekend "als onze schoolopa"

Geen categorienov 10 2015, 12:00
Thad Livingston was lekker aan het internetten toen hij opeens een email kreeg van een school uit de andere kant van het land: 1300 kilometer van zijn huis. In de email, die bestemd was voor ouders van leerlingen, vroeg een lerares of de ouders in staat waren om 20 tweedehands computermuizen aan de school te geven. Die hadden ze nodig om de kinderen achter een computer te zetten en daar te laten werken.
Thad reageerde verbaasd en emailde terug om de lerares te laten weten dat hij weliswaar erg meeleefde met de school, maar dat hij echt niet één van de ouders was. Het was hem dan ook een raadsel waarom hij de email had ontvangen.
De lerares begreep daar ook niets van - blijkbaar had ze een verkeerd emailadres, of stuurt een juist emailadres emails automatisch door aan Thad, de reden daarvoor is onduidelijk. Ze bood haar verontschuldigingen dan ook aan. Vervolgens begonnen de twee een beetje met elkaar te praten.
school
Al snel bleek dat de school in financiële nood was en ouders daarom om hulp had gevraagd. Thads vrouw is zelf een lerares, dus hij weet hoe zwaar sommige scholen het hebben. Daarom besloot hij in actie te komen. Hij overlegde met zijn vrouw. Enkele dagen later kreeg de school in kwestie een pakketje. De doos werd geopend en opeens zag men daar 30 nieuwe computermuizen in.
De school was Thad ontzettend dankbaar. Om dat duidelijk te maken stuurden ze hem een pakketje met een klassenfoto en wat snoepjes. Thad - die gepensioneerd is - vond dat geweldig en bleef contact houden met de school. Na wat meer emails stuurde hij een pakketje terug, met daarin snoepjes uit New Jersey (waar hij woont), een kaart (zodat leerlingen kunnen zien hoe de staat eruitziet), en informatie over een goede universiteit in die Amerikaanse staat.
acts
De leraren gaven die informatie en snoepjes vervolgens aan de kinderen, die sindsdien grote fans zijn van Thad. Ze noemen hem collectief 'onze schoolopa'. Om hem te eren besloten ze om zelf ook een project op te zetten: ze maakten een groot bord waarop ze informatie delen over goede daden die ze geheel vrijwillig voor anderen hebben gedaan. Als mensen nu op het bord kijken zien ze dat Keegan McAfee gratis en voor niets het gras maaide van een buurman, en dat Emma Divona haar Halloween-snoepgoed doneerde aan militairen die in het buitenland dienen. De kinderen zijn ontzettend trots op zichzelf en zien Thad als hun grote inspiratie: hij bewijst dat het goed en leuk is om anderen te helpen.
En dat alles omdat Thad per ongeluk een email ontving en vervolgens besloot om zijn best te doen om zender - de school - een beetje te helpen.
Zo zie je maar weer dat het kleinste gebaar het grootste verschil kan maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten