Hijabvlogger en L'Oreal-model trekt zich terug uit reclamecampagne na controverse: ze noemde Israël een "sinistere en illegale staat"

Hijabvlogger en L'Oreal-model trekt zich terug uit reclamecampagne na controverse: ze noemde Israël een "sinistere en illegale staat"

Amena Khan werd gepresenteerd als een geweldig voorbeeld voor moslimmeisjes -- en eigenlijk gewoon voor alle meisjes.

Helaas voor Amena dacht de rest van de wereld daar net even anders over. En dat had ze helemaal aan zichzelf te danken. Voor ze een hijabmodel werd voor L'Oreal had ze in 2014 namelijk het één en ander gezegd op Twitter over Israël. De dame die graag tolerant, modern en toch heel islamitisch overkomt bleek een hater pur sang te zijn.

Zo noemde ze Israël een "sinistere en illegale staat," en beweerde ze dat het land volzit met "kindermoordenaars" en verantwoordelijk is voor "marteling, moord, verkrachting en genocide."

Let wel, dit is dus een dame die beweert dat ze altijd opkomt voor "diversiteit" en "niemand" discrimineert. Nou ja, behalve jodenIsraelis dan dus he.

Nou, mevrouw heeft uiteindelijk maar besloten om zich terug te trekken uit de L'Oreal campagne. Op Instagram laat ze weten bijzonder veel spijt te hebben van de tweets en kwestie en biedt ze iedereen die zich gekwetst voelt haar excuses aan.

https://www.instagram.com/p/BeQGp4ZnuuD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_legacy

Ook schrijft ze dat ze de berichten in kwestie heeft verwijderd omdat ze niet bij haar zouden passen. Blijkbaar zette zij die in een vlaag van verstandsverbijstering online. Ofzo.

Het zal wel. Me dunkt dat mevrouw er eerst en vooral spijt van heeft dat ze betrapt is, en dat dit natuurlijk bepaald niet goed is voor haar carriere, zeker niet aangezien ze zich als een soort van vleesgeworden tolerantie en inclusiviteit presenteert.

https://www.instagram.com/p/BeDz1eOH3Vt/?taken-by=amenaofficial

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties