Hilarisch: Sanne Wallis krijgt helft minder kijkers na antisemitische grappen over Israël en songfestival

Geen categoriemei 27 2018, 13:00
Ik had het niet verwacht, maar Sanne Wallis heeft qua kijkcijfers flink moeten inleveren vanwege het anti-Israël nummer in haar show. Blijkbaar vonden de kijkers het zo walgelijk, dat ze en masse hebben besloten om die hele show maar gewoon links te laten liggen, pun intended. De helft van haar gebruikelijke kijkcijfers heeft ze moeten inleveren en het heeft er alle schijn van dat het inderdaad komt door haar optreden.

Vooral voor Sanne Wallis de Vries moeten de kijkcijfers een domper zijn. Trapte ze vorige week nog af met een mooie 816.000 kijkers met Sanne Wallis de Show, gisteren zaten er nog maar 351.000 belangstellenden klaar voor de personality-show. De daling is extra opvallend, omdat het NPO1-programma volop in het nieuws was. De parodie op het winnende nummer van het Songfestival werd door sommigen gezien als antisemitisch. Dit leverde veel discussie van voorstanders en tegenstanders op.

Dat de kijkcijfers lager zouden zijn, was wel te verwachten omdat de tweede helft van de Champions League-finale recht tegenover Wallis de Vries stond. Echter een halvering van het kijkpubliek zal geen rekening mee gehouden zijn.

En terecht, Champions League finale of niet, dit is wel echt heel dramatisch. Misschien dat ze bij die show nu hun lesje wel geleerd hebben, laten we het hopen.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten