Hilarische PVV'er met de naam Els degradeert Jesse Klaver 'door jou kunnen zwarten nooit Zwarte Piet spelen!'

Geen categorienov 27 2019, 17:00
Een slimme PVV'er die op Twitter onder de naam 'Els' berichten plaatst weet het leuk te brengen nu KOZP en GroenLinks het slopen van Zwarte Piet bijna hebben bereikt. De transformatie van de Pieterman levert echter nieuwe problemen op voor mensen met een kleurtje. Mogen zwarte mensen nu wél of geen Zwarte Piet meer spelen tijdens de intocht, grapte de PVV'er. De verwarring neemt toe nu pakjesavond nadert met rasse schreden.
Een beetje ironisch is het natuurlijk wel en het is vast geen probleem als iemand niet in staat roetpiet te spelen, maar de woorden van 'PVV Els' laten wel zien dat er achter de KOZP-ideologie wat haken en ogen schuilgaan.
Want ja, wat moet je nu doen als het fenomeen Zwarte Piet bestaat uit roetveegpieten, aangebracht op blanke huidjes? Ach, uiteindelijk is het goed als er gewoon wat meer diverse Pieten komen. Niet van die gele en groene, maar wat tussen wit en zwart in.
Dat is natuurlijk een prima oplossing, maar het is en blijft ironisch. De kleur van zwarte mensen is dan 'niet goed genoeg', maar die van de witte mensen ook niet. Ten minste dat is de suggestie van zowel GroenLinks-yuppen en KOZP'ers die voortdurend bezig zijn met stereotypering. Het is een vermoeiende discussie, maar gelukkig hebben we PVV'er Els nog voor goede grappen.
In Friesland is de discussie over Zwarte Piet ook nog gaande.
Zo meldt de Leeuwarder Courant dat het 'uiterlijk van Zwarte Piet niet aan de politiek is om te bepalen, maar aan de organisatoren van het feest'. In Drachten leeft de discussie niet echt, behalve bij een enkeling. Slechts drie personen stuurden de organisatie van de Sinterklaasintocht een brief over 'het racsistische karakter van de Pietermannen'. Drie brieven op een kleine 45.000 inwoners is helemaal niet slecht. In Drachten zijn ze vrij nuchter, zo lijkt het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten