Hillen: 'Er is niets onder de pet gehouden'

Geen categoriemrt 09 2011, 14:40
Minister van Defensie Hans Hillen vertelde de Tweede Kamer eerder vandaag dat hij niet het gevoel heeft dat zijn ambtenaren bewust belangrijke informatie verborgen hebben gehouden voor hem. Wel hebben zij een fout gemaakt door hem niet over de vele misstanden te informeren bij de marine in Den Haag, maar dat soort dingen kunnen gebeuren.
De oppositie zal het niet willen horen, maar Hillen heeft natuurlijk helemaal gelijk. Topambtenaren / adviseurs moeten bepalen welke informatie wel en welke informatie niet relevant is voor een minister. Als zij voortdurend informatie geven en gesprekken aangaan over zaken die er voor de minister niet zo heel veel toe doen, verspillen zij zijn aandacht; en daar wordt niemand blij van. Dus moet er geselecteerd worden en, ja, dat kan weleens mis gaan. Prettig is anders, maar het zij zo.
Het zal u niet verbazen dat dit ook geldt voor zaken die afgehandeld zijn. De directeur van de materieelorganisatie (DMO) dacht dat het allemaal in orde was gemaakt. Hier kwam hij pas later op terug, maar dacht er toen niet aan de kwestie terug te koppelen naar de secretaris-generaal. Bijzonder vervelend, maar ja, het kan gebeuren. Dat zou iedere partij die weleens regeringsverantwoordelijkheid heeft gedragen moeten beseffen (zoals de PvdA). Voor de SP is dit natuurlijk onbegrijpelijk; maar ja, die club heeft dan ook nog nooit mee mogen doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten