Historicus wil de democratie afschaffen: PVV moet geboycot worden in gemeenteraden

Historicus wil de democratie afschaffen: PVV moet geboycot worden in gemeenteraden

Afgelopen zondag vond in Maastricht een debat plaats over de vraag: is populisme een vloek of een zegen? Tijdens deze bijeenkomst deed bijzonder hoogleraar Ad Knotter een bijzondere oproep.

Het debat werd georganiseerd door het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. In de uitnodiging schrijft de organisatie:

Uit eigen ervaring weten we dat het debat tussen populisten en degenen die voor ‘elite’ doorgaan maar al te vaak uitloopt op ruzie. De posities staan haaks op elkaar en liggen muurvast. Alleen het eigen gelijk telt. Feiten worden ontkend of gereduceerd tot meningen;opinies opgewaardeerd tot feiten.

Ad Knotter was uitgenodigd om zijn visie te geven op de vraag of populisme een vloek of een zegen is. Hij is directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg in Maastricht en als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit Maastricht. Volgens de bijzonder hoogleraar moet de PVV worden geboycot in gemeenteraden. Toekomstige politieke partijen in Limburg moeten volgens hem niet samenwerken met de PVV.

Gevestigde politieke partijen moeten dus een cordon sanitaire opwerpen en zich doof houden voor de wensen van de PVV-stemmers. De historicus ging tijdens het debat nog verder:

''Het is gewoon niet wenselijk dat deze partij in de raad van bijvoorbeeld Maastricht komt."

Het uitsluiten van partijen zou uitgesloten moeten zijn in een democratie. Op basis van verkiezingen wordt beslist welke partijen deelnemen in de gemeenteraad. Door de PVV-kiezer buiten te willen sluiten laat de historicus zien dat hij eigenlijk de democratie wil afschaffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties