Hoe diep kun je zinken: schofterige Pietenhaters spuiten sloten Sinterklaashuis vol met vloeibaar metaal

Geen categorienov 22 2017, 18:00
Dit begint steeds meer op oorlog te lijken.
In de oorlog is alles geoorloofd, en in de strijd tegen Zwarte Piet ook, lijkt het wel. Na de blokkade van de A7 in Friesland tegen anti-Pietengekkies kon een reactie natuurlijk niet uitblijven. En die is er nu, in de vorm van een wel héél lage actie: het saboteren van het Sinterklaashuis van Dordrecht.
Het Sinterklaashuis is volgens WNL "al jaren een begrip in de regio Dordrecht". Het is dé plek waar kinderen uit de regio op bezoek kunnen komen om Sinterklaas te spreken, hem te beloven dat ze volgend jaar wél braaf zullen zijn en natuurlijk om een felbegeerde selfie met de Sint en zijn Pietermannen te maken. Precies zoals het Sinterklaasfeest dus ooit overal gevierd werd, dus.
Helaas stoot de aanwezigheid van de Pieten - die, ironisch genoeg, in Dordrecht niet meer zwart maar met roetvegen besmeurd zijn - zekere haters van Nederlandse tradities tegen het zere been. Om te voorkomen dat het kinderfeest door zou gaan in het Dordtse hoofdkwartier van de goedheiligman, hebben ze er dus even doodleuk voor gezorgd dat niemand het gebouw meer binnen kan. Lees maar mee hoe deze zogenaamde 'activisten' het plezier van talloze kinderen hebben weten te vergallen:

De actievoerders hebben de sloten dichtgespoten met vloeibaar metaal, waardoor niemand meer het gebouw in kon. Volgens het AD moest hiermee worden voorkomen dat Pieten zwart geschminkt zouden worden.

Op het gebouw zijn stickers met daarop de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ aangetroffen. Het is onduidelijk wie er precies achter de actie zit. De actie is frappant, aangezien het Sinterklaashuis al was overgestapt op Roetveegpieten.

Nou, leuk hoor: zijn jullie nu blij? Hoewel Sylvana Simons, Jerry Afriyie en andere "RACISME!!"-schreeuwers zich bij het lezen van dit nieuws ongetwijfeld in de handen wreven, zullen de kinderen van Dordrecht ongetwijfeld minder vrolijk hebben gereageerd. Wees daar maar trots op, maar niet heus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten