Hoe je creatief je BBP kunt upgraden

Geen categoriejun 03 2014, 11:00
Cannabis en prostitutie
De Britse krant The Guardian meldt hoe Groot-Brittannië haar BBP laat groeien door de omzet van cannabishandel en prostitué bezoek bij het nationale inkomen te tellen. De getallen liegen er niet om, want de impact van deze nieuwste aanwinst ongeveer even groot als die van alle Britse landbouwbedrijven samen en slechts een fractie lager dan die van alle boeken- en krantenuitgevers gecombineerd. The Guardian:

"According to the estimates there were 60,879 prostitutes in the UK in 2009, who had an average of 25 clients per week – each paying on average £67.16 per visit. There is also detailed data on drugs. The statisticians reckon there were 2.2 million cannabis users in the UK in 2009, toking their way through weed worth more than £1.2bn".

Tsja, als de berg niet naar Mohammed kan komen, dan gaat Mohammed wel naar de berg, nietwaar? Volgens het Office for National Statistics (ONS) is de berekeningsmethode echter niet 'waterdicht', want op ruwe schattingen gebaseerd, omdat de mensen die deze diensten en drugs kopen ze nu eenmaal niet melden in hun belastingsaangifte.
Ook Griekenland had eerder gepoogd om zijn statistieken met soortgelijke kunstgrepen te manipuleren. Zeven jaar geleden trachtte het land prostitutie, witwaspraktijken en andere illegale activiteiten in zijn economische cijfers te verwerken, waardoor het bruto binnenlands product met 25 procent zou kunnen worden opgedreven. De EC ging daar destijds niet mee accoord. Intussen hebben de grieken andere methoden gevonden om de cijfers te manipuleren. Dit keer wel met toestemming van de troika...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten