Homeopathie is de duivel en dient ook als zodanig behandeld te worden

Geen categoriedec 04 2011, 17:45
Een uitstekend optreden van VVD-minister Edith Schippers bij Eva Jinek op Zondag vanochtend.
Geen tenenkrommend gebazel over cyclame jurken, maar gewoon een goed verhaal. In het WNL-programma kon de minister haar evident juiste zienswijze op de zorg goed uit de doeken doen. De bewindspersoon kondigde aan dat ten eerste straks niet meer alles via de staat afgerekend hoeft te worden: alleen nog het broodnodige. Daarnaast verklaarde minister Schippers - als eerste minister van Volksgezondheid ooit - de oorlog aan homeopathische medicijnen.
Sneu hoor voor alle hippies die graag ingestraalde waterpillen nemen om hun shakra's op peil te houden, maar goed voor het algemene en gezonde verstand. Homeopathische medicijnen zijn namelijk niet-werkende nonsens die gretig aftrek vinden onder de spirituele medemens. Dat het niet werkt zal ze een worst zijn, maar dat het 'puur natuur,' 'zonder chemische troep,' en 'spritiueel verantwoord' gebeurt zijn voor hen wel geldende criteria. Homeopathie werkt immers op bovennatuurlijke aannames en het vermengen van daadwerkelijk medicijn met nutteloze rommel die de werking tegengaat.
Homeopathische slaappillen zijn hier wellicht het beste voorbeeld van. Hoe 'sterk' de dosis is die overblijft toont scepticus James Randi uitstekend aan bij een bezoek aan Stockholm in juni vorig jaar:
En voor de duidelijkheid: deze truc haalt Randi al dertig jaar lang uit, overal ter wereld. Nog nooit heeft hij één minuut slaapproblemen gehad na het innemen van deze huichelpillen. Weg ermee dus.
Maar de keuzevrijheid dan? Allemaal leuk en aardig, maar dit soort onzin wordt via zorgverzekeringen doodleuk vergoed. Homeopathie is, net zoals wel meer linkse lariekoek, gewoon een gesubsidieerde praktijk. U en ik betalen gewoon mee aan de onzinnige hobby van de zweverige medemens. Daarnaast is het in de apotheek gewoon verkrijgbaar, omdat de apotheker een tweede huis in Spanje belangrijker vindt dan de maatschappelijke rol die hij te spelen heeft.
Ik roep minister Schippers dus op het niet alleen bij retoriek in Eva Jinek op Zondag te houden, maar een veel restrictiever beleid te gaan voeren naar aanleiding hiervan. Het gezonde verstand heeft pas gewonnen als de laatste natuurschappen van 's lands apotheken zijn leeggehaald en geen homeopathische slaappil meer vergoed wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten