Deze blinde en zwaar mishandelde hond kan getraumatiseerde en depressieve mensen het één en ander leren

Deze blinde en zwaar mishandelde hond kan getraumatiseerde en depressieve mensen het één en ander leren

Een Roemeense hond die zo zwaar mishandeld werd door een stel hooligans dat ze beide ogen verloor heeft een nieuw leven gekregen in Groot-Brittannië.

De hond, Nym genaamd, verloor haar ogen en werd stelselmatig zwaar mishandeld in een asiel in Boekarest.

Gelukkig zag een hondenliefhebber haar op een gegeven moment. Samen met een organisatie, Blind Dog Rescue UK, werd Nym gered en naar Groot-Brittannië gebracht. Eenmaal daar kwamen haar redders erachter dat Nym er niet alleen lichamelijk doorheen zat, maar ook geestelijk. Zo was ze logischerwijze doodsbang voor mensen.

[caption id="attachment_138674" align="aligncenter" width="413"]Sian Porter met Nym (bron: Hotspot Media). Sian Porter met Nym (bron: Hotspot Media).[/caption]

In Engeland werd ze gegeven aan Sian Porter, een verpleegster in een Londens ziekenhuis. Zij legt uit:

"Toen ze net bij ons kwam trilde ze continu van angst, maar nu zit ze vol vreugde en liefde!"

Ja, Nym heet werkelijk een transformatie ondergaan, en dat alles dankzij een vrouw die erg veel van haar houdt en haar continu liefdevol behandelt.

[caption id="attachment_138675" align="aligncenter" width="636"]Nym heeft een nieuw maatje: Pedro, Sian's andere hond. (bron: Hotspot Media) Nym heeft een nieuw maatje: Pedro, Sian's andere hond. (bron: Hotspot Media)[/caption]

Nym's grote doorbraak kwam toen Sian haar naar een hondenverzorgster had gestuurd om haar vacht eens goed schoon te maken en te kammen. Toen dat klaar was zat Nym bevend van angst in een hoekje van de kamer; ze was echt in paniek. Sian zag haar en riep haar naam. Voor het eerst sinds Nym naar Engeland was gekomen luisterde ze zowaar en reageerde ze: stapje voor stapje ging ze op zoek naar de vrouw die ze onderhand wél vertrouwde, Sian.

[caption id="attachment_138676" align="aligncenter" width="415"]Foto: Hotspot Media Foto: Hotspot Media[/caption]

Vanaf toen was Nym eigenlijk een herboren hond. Ze is dolgelukkig bij Sian, heeft een nieuw hondenmaatje (Pedro, Sian's andere hond) en doet tegenwoordig zelfs mee aan schoonheidswedstrijden voor honden.

Mooier dan dit wordt het niet. Wat een geweldige actie van Sian en wat ongelooflijk mooi dat honden als Nym zo ontzettend veerkrachtig zijn. Laat het een les zijn voor mensen die het moeilijk hebben: geef de moed niet op. Als Nym haar vreselijke verleden kan overwinning geldt dat ook voor jou.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
honden dieren dierenasiel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties