Hoofdredacteur NRC draait en spint om Pegida weg te zetten als neo-nazi's

Geen categoriefeb 28 2016, 17:00
De Belgische hoofdredacteur Peter Vandermeersch doet er alles aan om Pegida zwart te maken. Ja, ook als dat betekent dat hij moet liegen.
In een tweet doet Vandermeersch namelijk net alsof de voorman van Pegida in Nederland, Edwin Wagensveld, blij met een nazivlag wapperde bij een demonstratie in Amsterdam die gisteren plaatsvond:
https://twitter.com/pvdmeersch/status/703576323969695744
Je zou denken: Oh nee! Vuile nazi's die lui van Pegida! Het zijn duidelijk aanbidders van Adolf Hitler en Jozef Goebbels! Wat een vreselijke mensen! Arresteren die hap, opsluiten en de sleutel weggooien.
Nou, er is één probleem. Op de vlag stond namelijk een poppetje die een vlag met een nazikruis erop in een prullenbak gooide. Met andere woorden, het was juist een anti-nazivlag.
https://twitter.com/bpschut/status/703901071484264448
Bart Schutte van Jalta maakt zich dan ook terecht boos over de goedkope propaganda van een de hoofdredacteur van wat ooit een echte kwaliteitskrant was:
https://twitter.com/bpschut/status/703897731761369088
Ook ik ben geen fan van Pegida -- het is een groepering die voortkomt uit woede en die woede gebruikt om groot en invloedrijk te worden; dat soort groeperingen hebben zelden voor positieve resultaten gezorgd -- maar wat Vandermeersch hier doet is natuurlijk volstrekt belachelijk.
Het is tekenend voor de wijze waarop dit debat tegenwoordig gevoerd wordt in ons land. Er is totaal geen ruimte meer voor de rede en logisch nadenken. Iedereen wordt tegen elkaar opgezet en de ene kant beschuldigt de andere kant continu van verraad en extremisme.
Dat past niet bij ons Nederlanders. We moeten dit op een normale manier met elkaar bespreken zonder dat mensen die kritisch zijn over immigratie weggezet worden als nazi's die immigranten op treinen naar concentratiekampen willen zetten. Als de boven-ons-gestelden daar niet mee akkoord gaan zullen ze er vrijwel zeker voor zorgen dat er uiteindelijk een échte revolte komt die hun nachtmerries wél doen uitkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten