Hoogleraar: 'Geloof je ogen niet! Alles is pais en vree in azc's!'

Geen categoriejan 30 2016, 15:00
We hoeven ons nergens zorgen om te maken!
Goed nieuws voor iedereen die zich zorgen maakte dat het een beetje uit de hand loopt in asielzoekerscentra (azc's): een hoogleraar beweert dat er helemaal niets aan het handje is! Echt niet!

De komst van asielzoekerscentra of noodopvang leidt vaak tot angst onder omwonenden. Dat is nergens voor nodig, zegt hoogleraar Godfried Engbersen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. "Als je kijkt naar de cijfers van het COA, zie je dat er geen groot veiligheidsprobleem is rond de omgeving van de azc's."

Klinkt geweldig, natuurlijk! Het valt allemaal mee! Nothing see here, move along folks, move along. Goed, dit ligt nu achter ons, dan kunnen we nu overgaan tot de orde van de dag. Altijd leuk.
Het enige probleem hiermee? Zoals onze eigen Tim vandaag berichtte tonen de cijfers het tegengestelde aan:

De politie heeft in het afgelopen jaar 4460 meldingen geregistreerd van incidenten bij asielzoekerscentra en noodopvanglocaties. Hieronder 55 zedenzaken, voornamelijk tussen bewoners onderling. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Met andere woorden, meneer de hoogleraar is weliswaar hoog opgeleid, maar zijn fantastische achtergrond in het onderwijs heeft er blijkbaar niet voor gezorgd dat hij de feiten zonder angst onder ogen durft te zien. En dus krijg je dit soort wanstaltige uitspraken van een man die zelf lekker in een riante villa woont en geen idee heeft van wat er in de rest van het land gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten