Hooliganpraktijken door 'Gele hesjes' demonstranten in Brussel

Geen categorienov 30 2018, 15:00
'Gilet Jaunes' is een 'burgerbeweging' in Frankrijk die demonstreert tegen de hogere kosten van levensonderhoud door 'milieumaatregelen' van de Franse regering. In Nederland en België volgde men hun voorbeeld maar in België gaat het nu goed mis! Dat meldt De Telegraaf.
Zo'n vijfhonderd actievoerders bezetten op dit moment een belangrijk kruispunt in de stad. De politie gaf in eerste instantie toestemming voor de demonstratie maar de organisatoren trokken dit verzoek in. De politie is natuurlijk ook niet achterlijk en wachtte de oproerkraaiers op. In eerste instantie arresteerden zij zo'n dertig mensen.
Ook in Brussel ageert de groep tegen de stijgende kosten voor levensonderhoud. Dit gaat echter direct gepaard met de eis dat premier Charles Michel af moet treden en de Belgische regering kut is. Wat doe je dan? Een leuk bordje maken? Nee joh, rookbommen en stenen gooien naar de politie, verkeerspalen uit de grond trekken en #Hamburg nog eens dunnetjes overdoen!
Op de foto's zien we een mooie mix van Antifa-achtig tuig, vakbondsarbeiders en slogans over onderwerpen variërend van accijnzen/btw-verlaging tot het migratiepact en studeren mogelijk maken 'voor elk kind'. De schijn van uniformiteit die de gele hesjes doet vermoeden wordt dus gedragen door verschillende groepen relnichten, arbeiders, hooligans, linkse activisten en sensatiezoekers.
De halve stad is zo'n beetje geblokkeerd en de politie vermaakt zich nog wel een tijdje met het waterkanon. Het lijkt er op dat de boodschap van de Belgische 'gele hesjes' dus snel weg zal spoelen en daarmee ook de legitimiteit van protestgroepen in andere landen keihard onderuit haalt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten