Hoorapparaat voor mensen zonder hoorbeperking

Geen categoriejun 24 2014, 19:00
Innovatief
Nee, dit is geen grap. Het Amerikaanse bedrijf Soundhawk heeft een hoorapparaat ontwikkeld voor mensen met een normaal gehoor. Het innovatieve aan deze ontwikkeling is, dat het mensen mogelijk maakt om gesprekken beter te kunnen volgen in lawaaierige omgevingen. Wie -zoals ondergetekende- met een stereo aan hoorapparaten rondloopt, weet er alles van hoe lastig het is om in een lawaaierige omgeving gesprekken te volgen.
Nu heeft een normaal functionerend menselijk oor weliswaar de prachtige eigenschap zich naar de geluidsbron te kunnen richten en zo 'ruis' te minimaliseren, maar desalniettemi blijft dat een energie kostende bezigheid. Soundhawk heeft daar nu dus wat op gevonden: 'Scoop', een hoorapparaat voor mensen zonder gehoorbeperking.
Scoop filtert geluiden, die een gebruiker bovendien kan kiezen met bijbehorende apps. Het apparaat werkt met vier voorgeprogrammeerde standen: voor binnen, buiten, tijdens het dineren en voor tijdens het rijden. Zet de gebruiker zijn Scoop in een restaurant op de diner-modus wordt omgevingsgeluid gedempt, terwijl stemmen van gesprekspartners aan tafel worden versterkt.
Inclusief batterij en bijbehorende microfoon wordt het toestel voor $ 299 op de markt gebracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten