Hopen op Nederland-België in halve finale

Geen categoriejul 02 2014, 14:00
De Rode Duivels.
België heeft gisteren op schitterende en overtuigende wijze gewonnen van de Verenigde Staten. Onze zuiderburen kwamen weliswaar een paar keer goed weg, maar waren overduidelijk de bovenliggende partij.
Hierdoor staan ze voor het eerst in tijden in de kwartfinale van een hoofdtoernooi. Hun volgende tegenstander is Argentinië. Normaal gesproken is die ploeg beter, maar als het de Rode Duivels onderschat kon er weleens een verrassing in de lucht hangen.
En dat zou natuurlijk geweldig zijn. Nederland neemt het zaterdag op tegen Costa Rica. Als Oranje die wedstrijd wint en België ook staan die twee landen namelijk tegenover elkaar in de halve finale. Een mooie affiche is nauwelijks denkbaar; nou ja, behalve misschien als het Nederland - Duitsland was, maar dat kan dan nog in de finale (of België - Duitsland trouwens).
Net als veel andere Nederlanders gun ik die Belgen wel een mooi toernooi. Laat ze maar door stomen naar de halve finale, dan gaan we daar zien of Nederland echt significant beter is geworden in de afgelopen weken (nog niet zo lang geleden verloren we immers van de Rode Duivels).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten