shutterstock 1907029867

Opsluiten maar! Rechtbank heeft maling aan zielige verhaaltjes relschoppers: deelt zonder moeite maand celstraf uit

Geen categoriefeb 02 2021, 19:00
De rechter heeft geen goed woord over voor de relschoppers die vorige maand hebben gepoogd om Alphen aan den Rijn in lichterlaaie te zetten na de avondklok. De rellen mislukten, maar dat is voor de rechter geen excuus om geen celstraffen uit te delen aan verdachten die nu ineens overal spijt van hebben en zoete, zielige broodjes bakken.
Ze kunnen het heus nog wel hoor als het moet, hoor, die rechters in Nederland. Een beetje celstraffen uitdelen aan criminelen die van zins waren de boel compleet af te tuigen.
Justitieverslaggever van Omroep West Sander Knura houdt voor een Twitterdraadje bij over een aantal rechtszaken van relschoppers in Alphen aan den Rijn. Daaruit blijkt dat de rechtbank echt geen medelijden meer toont en de relschoppers zonder pardon zo een maand celstraf oplegt. Snoeihard, maar wel rechtvaardig!
De twee verdachten die voor moesten komen probeerden allebei bij hoog en laag te ontkennen dat ze bij hebben gedragen aan opruiing die uiteindelijk heeft geleid tot de welbekende avondklokrellen. 'Ik wist niet dat het serieus was' of 'ik deed het meer voor de grap' en meer van zulk soort smoesjes kwamen veelvuldig voorbij.
Toen die flauwekul smoesjes niet bleken te werken gooiden de verdachten het over een andere boeg. Vooral deze twee tranentrekkers sprongen eruit:
https://twitter.com/sanderknura/status/1356632735327084544
https://twitter.com/sanderknura/status/1356632963614654470
"Niks mee te maken!" moet de rechter hebben gedacht, want niet veel later viel de klap van de hamer:
https://twitter.com/sanderknura/status/1356646125567115269
Hoppakee, aanpakken die handel. Een enkeling meent nog dat hard straffen geen zoden aan de dijk zet of dat een taakstrafje wellicht voldoende was geweest. Niks ervan! Had je maar niet zo achterlijk moeten doen
Met een beetje geluk volgt hetzelfde harde beleid ook voor de rest van de relschoppers uit andere delen van het land. Gewoon een heel duidelijk signaal af blijven geven dat het land afbreken ab-so-luut niet wordt getolereerd. De rechtbank is lekker bezig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten