Horrorweer des doods op komst: 'Het gaat regenen en onweren' - Nou, nou!

Horrorweer des doods op komst: 'Het gaat regenen en onweren' - Nou, nou!

Vandaag is er een flinke kans aanwezig dat grote delen van Nederland te maken krijgen met regen en flinke onweersbuien. Tegenwoordig noemen we zoiets 'horrorweer des doods' omdat dat zo lekker bekt.

Vooral het westen en zuidwesten van Nederland zouden volgens het KNMI gebukt gaan onder het noodweer. Waarschijnlijk zal het allemaal wel meevallen, maar om toch nog even een tip te geven: parkeer uw auto niet onder een boom. Scheelt naderhand weer een hoop verzekeringsformuliertjes invullen.

Maar goed, dan nu het KNMI-weerbericht voor vandaag:

"Vanmiddag en vanavond komen er regen- en onweersbuien voor. Vooral in de zuidwestelijke helft zijn daarbij lokaal windstoten rond 70 km/u mogelijk en kan hagel voorkomen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C in het Waddengebied tot 31°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit oostelijke richtingen, in de avond komt de wind uit uiteenlopende richtingen."

Horrorweer des doods op komst: 'Het gaat regenen en onweren' - Nou, nou!

Om het allemaal nog spannender te maken spreekt Buienrader tegenover RTL Nieuws zelfs over "een stilte voor de storm..." Laten we hopen dat die 'storm' niets te maken heeft met oververhitte jongeren in bepaalde probleemwijken in Den Haag en Utrecht, maar dat het gewoon serieus eens lekker afkoelt in Nederland. Een beter (weers)vooruitzicht kunnen we ons toch niet wensen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer