Huichelachtige Rutte komt met onzinverhaal: 'Moest uitslag referendum negeren vanwege internationale implicaties!'

Huichelachtige Rutte komt met onzinverhaal: 'Moest uitslag referendum negeren vanwege internationale implicaties!'

Onze premier maakte er vandaag weer eens een enorme puinhoop van bij Buitenhof.

Zoals wij eerder al berichtten kwam Mark Rutte vandaag langs bij het tv-programma Buitenhof. Eén van de meest opmerkelijke uitspraken die hij daar deed was dat de VVD onder zijn leiderschap nooit en te nimmer in een kabinet gaat zitten met de PVV. Onze eigen Tim Engelbart heeft hem wat dat punt betreft al schitterend (en hard) aangepakt.

Maar dat was niet de enige vervelende uitspraak van de premier. Er was ook nog iets anders. Hij beweerde namelijk dat hij gedwongen was om de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, en de politieke consequenties ervan, naast zich neer te leggen vanwege de "internationale implicaties." Zoals het Forum voor Democratie terecht stelt op Twitter is dat de grootst mogelijke onzin:

Rutte mag dit soort flauwekulverhalen wel voor zich houden. Als hij ook maar een beetje democratisch ingesteld was had hij de uitslag van het referendum gerespecteerd door het verdrag af te schieten. En als hij dat niet wilde had hij gewoon moeten aftreden. Zoals het Forum terecht stelt deden Cameron en Renzi dat wél. Wat maakte Rutte zo bijzonder dat ons land hoegenaamd niet zonder hem kan, maar Italië wel zonder Renzi en het VK wel zonder Cameron?

Meneer de premier mag best een beetje minder hard van de toren blazen. Nederland kan het heel goed zonder hem overleven, en er is nooit een excuus om een referendumuitslag te negeren en lekker je eigen wil te doen (zonder consequenties te verbinden aan het verschil in opvattingen).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties