Huisartsen komen in opstand tegen coronawanbeleid De Jonge: 'Wij staan in de frontlinie en worden vergeten'

Huisartsen komen in opstand tegen coronawanbeleid De Jonge: 'Wij staan in de frontlinie en worden vergeten'

Een tegen corona vechtende arts zit bij de pakken neer. Bron: Shutterstock.

De 'lobby' van Gommers heeft flink wat in gang gezet in Nederland; de afgelopen weken was er flink wat kritiek op de gekozen vaccinatiestrategie van minister De Jonge. Nu is de regering eindelijk overstag, ziekenhuispersoneel gaat sneller dan gepland gevaccineerd worden. Maar nu komt het volgende kritiekpunt naar boven: vergeten we niet de huisartsen?

Huisartsen zijn blij dat we in Nederland toch eerder gaan beginnen met vaccineren. Alleen vinden zij het raar dat ook niet zij eerder worden gevaccineerd. Huisartsen staan net zoals ziekenhuispersoneel ook in de frontlinie aldus vele huisartsen. Heeft de coronaminister De Jonge weer ondoordacht een akkoord gegeven?

"Goed werk, echter er zijn ook nog huisartsen in ons land. Staan 24/7 in de frontlinie en voelen zich vergeten"

?ref_src=twsrc%5Etfw

Afgelopen woensdag riep Gommers al op om ook huisartsen eerder te laten vaccineren, maar het lijkt erop dat De Jonge niet de gehele boodschap heeft begrepen.

Al vanaf het begin is er terecht veel kritiek op de Nederlandse vaccinatiestrategie, nu lijkt het kabinet schoorvoetend te willen toegeven dat er wellicht verkeerde beslissingen zijn genomen. Dit 'excuus' lijken ze aan te bieden door ziekenhuispersoneel alsnog vervroegd te laten vaccineren. Maar waarom vaccineren ze dan niet direct de huisartsen?

Het lijkt er sterk op dat het kabinet te ad hoc dingen roept en besluit, ze vergeten keer op keer vrij cruciale groepen in hun beleidskeuzes.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties