Hypocriete Macron herdenkt Eerste Wereldoorlog en brengt ode aan 'de onbekende soldaat'

Hypocriete Macron herdenkt Eerste Wereldoorlog en brengt ode aan 'de onbekende soldaat'

Vandaag komen zeventig wereldleiders in Frankrijk bijeen om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Leiders als Macron en Trump denken indruk te maken door hun aanwezigheid en houden de bevolking voor dat ze voor vrede zijn. Een schoffering! Tegelijkertijd zijn het deze wereldleiders die overal ter wereld het vuurtje opstoken. Zo waren de Fransen betrokken bij het destabiliseren van Libië en voeren de Amerikanen en Russen ten koste van Syrische mensen een proxy-oorlog. Ook de Nederlandse regering is aanwezig middels Mark Rutte. Ironisch, want onder zijn auspiciën heeft de Nederlandse staat haar historisch neutrale positie geminacht en jihadistische bewegingen in Syrië ondersteund.

De Franse president Emmanuel Macron ontving de zogenaamde leiders in zijn ambtswoning in Parijs. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog is reeds begonnen en hopelijk gaan de wereldleiders meer doen dan alleen herdenken, maar spreken zij ook over de toekomst. Dat is dus ook het plan. Een toekomst met minder oorlogvoering. Een toekomst waarin staten als Frankrijk niet de halve wereld ontwrichten met neokoloniaal gezwets en tirannie. Illustreren dat wereldleiders als Macron een steekje los hebben zitten wanneer zij pretenderen de vrede te dienen is niet al te moeilijk. Kijk alleen al naar het voorstel om een nazi-collaboroteur te eren voor zijn diensten in de Eerste Wereldoorlog. Dan is er daadwerkelijk iets mis met je.

Verder zal Macron een toespraak geven tijdens de herdenken en ook een fakkel aansteken bij een standbeeld van de 'onbekende soldaat'. De onbekende soldaat is in veel gevallen een man uit een lagere sociale klasse, die in tijden van oorlog wordt gedwongen om de loopgraven in te gaan. In het geval van een defensieve oorlog of een just war, zoals Amerikaans ingrijpen in de Tweede Wereldoorlog, is het allemaal nog te begrijpen. Maar in 90% van de gevallen is oorlog vooral een instrument van machthebbers om hun eigen belangen te dienen.

De machtshebbers staan immers niet in de frontlinie, zij happen niet de kogels. Ver weg in hun betonnen bunkers met schoon drinkwater en verwarming overleven zij oorlogen en roepen bevelen aan het voetvolk. Dat voetvolk werd in de 19e eeuw middels programmering in het onderwijssysteem klaargestoomd voor oorlogvoering. Net zoals Hamas kinderen lesgeeft in oorlogvoering. De 'onbekende soldaat' mag dan de bevelen opvolgen en sterven. Doet hij dat niet dan is hij een 'landverrader' of een 'lafaard'. De mensen in de bunkers worden nooit in dergelijke termen beschreven, uiteraard. Komt ze dat even goed uit!

Daarom is het belangrijk stil te staan bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en het menselijk leed dat dit heeft gebracht. En ook om te vertellen dat onze huidige 'wereldleiders' geen haar beter zijn dan de vorigen. Ook om stil te staan bij de rol van machthebbers in het construeren van oorlogsgeweld. Maar dit willen leiders als Macron liever niet. Ook media zoals de NOS zijn totaal kritiekloos en zouden bovenstaande boodschap dan ook niet verspreiden.

Om de aandacht van al het huidige oorlogsgeweld te verbloemen zullen de 'leiders' zich verzamelen in een zogenaamde Paris Peace Forum. Mooie PR-stunt Macron!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer