Hypocriete Sybrand Buma wil 'alternatieven' bekijken voor forse stijging energiebelastingen... maar belooft NIETS

Geen categoriesep 23 2018, 14:00
Je wordt er moe van.
Als het aan CDA-leider Sybrand Buma ligt komt er een alternatief voor het kabinetsplan om de energiebelastingen komend jaar fors te verhogen. Volgens die plannen gaat een gemiddeld gezin met een koophuis daardoor 150 euro per jaar meer betalen. Een flink bedrag.
Bij WNL Op Zondag liet Buma vandaag weten dat hij op zoek wil naar "alternatieven" voor dit plan. Let wel, daar zei hij wel bij dat hij niet de belofte wil doen dat dit onverkwikkelijke plan van tafel gaat. Want het CDA is slechts 'regeringspartner' en heeft daardoor natuurlijk niets in te brengen.
Oh, wacht even!
De idiote plannen maken deel uit het 'klimaatakkoord' waar "verschillende deskundigen," onder leiding van voormalig Greenpeace-activist Diederik Samsom, aan werken. Het idee is dat de belastingen op gas verhoogd worden om gasgebruik te verminderen. Ofzo.
Buma zit daar toch een beetje mee in zijn maag. Het kan zomaar zo zijn, zegt hij, dat 'gewone mensen' hun rekening daardoor niet meer kunnen betalen. Dat is allemaal wel oké, maar hij vreest dat dit dan weer resulteert in een "revolte" vanuit de kiezers zelf. En dát wil hij wél voorkomen. Het CDA kan immers niet akkoord gaan met nóg minder zetels.
Nou ja, voorkomen. Dat is ook weer niet helemaal waar. Hij belooft immers niets. Nee, hij wil alleen 'kijken' naar alternatieven. Wat een grote jongen toch zeg. Kijken, kijken, niet kopen, zeg maar.
Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was. Maar ach, het is de gewone Nederlander maar die uiteindelijk wordt opgezadeld met de rekening, dus wat zal het Den Haag bommen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten