IJdele hoop bij NRC dat songfestival homo-acceptatie in Rotterdam gaat verbeteren

Geen categorieaug 31 2019, 10:00
Het Eurovisie Songfestival komt naar Rotterdam. Men voelt bij NRC al aan dat dit wellicht niet helemaal de beste locatie is voor het festival, gezien de vele problemen die de homogemeenschap in die gemeente te verduren krijgt. Toch hebben zij ijdele hoop dat het festival de tolerantie juist kan bevorderen.
Laten we wel wezen, een Conchita Wurst-producerend festival gaat niet ineens het heilige gospel van diversiteit en tolerantie in de hersenen van de gemiddelde homofoob prenten. Sterker nog, het zou mij niks verbazen als het Eurovisie Songfestival juist wrijft in een inmiddels vrij groot geworden vlek.
Maar wees niet betreurd! Het Rotterdamse college heeft voor het jaar 2022 het doel gesteld dat de acceptatie van LHBTI'ers tegen die tijd maximaal zal zijn verbeterd! Ik weet niet wat voor utopisten ze daar hebben ingehuurd maar volgens mij zaten ze aan de drugs toen ze met deze doelstelling kwamen. Dat moet het stadsbestuur ook wel geweten hebben, want de bewoording is zo zorgvuldig gekozen dat iedereen eigenlijk alleen een hoop gebakken lucht wordt aangesmeerd.
Dat is ook wel te merken aan de typische sneue pogingen die nu worden ondernomen om de homo-acceptatie te verbeteren. De gemeente ondersteunt namelijk het Relax-beleid, bedoeld om de stad toleranter te maken. Dat komt neer op de standaard voorlichtingen, hulpverlening, weerbaarheidstraining en andere PowerPoint-bijeenkomsten. Daar ga je het niet mee redden in een stad als Rotterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten