IJzersterke Dylan Groenewegen wint tweede etappe op rij in Tour de France

Geen categoriejul 14 2018, 18:00
De sprinter hield vandaag op schitterende wijze thuis op Quatorze Juillet.
Gisteren won Lotto-Jumbo sprinter Dylan Groenewegen op fantastische wijze in de Tour de France. De etappe die hij won werd vooraf al gezien als topkandidaat voor Groenewegen, maar dan moet je het natuurlijk nog wel even doen. Zeker als je bedenkt dat Dylan bepaald niet in topvorm was bij de start van de Tour.
Dat was schitterend, en het was zijn tweede Tourzege ooit. Vorig jaar won hij immers ook al de slotetappe van de Tour, in Parijs. In het tussenliggende jaar is Groenewegen echter nog beter en sterker geworden. Dat liet hij niet alleen gisteren zien... maar vandaag ook. Hij won zojuist namelijk weer, en hij deed dat op magnifieke wijze. Hier zijn de beelden:
https://twitter.com/LeTour/status/1018143835266998275
"Het was een snelle finale met veel bochten," zei Groenewegen toen hij eenmaal over de finish was. "Maar het team heeft geweldig werk afgeleverd. Ik kon vanuit een goede positie beginnen aan mijn sprint. Het was een beetje sturen, een beetje vechten. Op een gegeven moment zag ik Fernando Gaviria en André Greipel knokken om positie. Ik keek op naar de streep en dacht: dit is het moment. Ik ging aan en het bleek het goede moment."
Zowel Greipel als Gaviria werden na afloop van de etappe gediskwalificeerd. Op de beelden hierboven (in de tweet) zie je waarom: ze drukten elkaar op brute wijze aan de kant. Dat had echt verschrikkelijk mis kunnen gaan. Als Tour-organisatie kun je zoiets niet tolereren.
Hoe dan ook, voor Groenewegen was het natuurlijk een geweldige dag:

"Ik heb nu al twee keer gewonnen. Daar ben ik heel trots op."

En terecht. Er zijn niet zoveel renners die erin slagen om meerdere etappes te winnen in één editie van Le Tour. Met een beetje mazzel kan hij daar later nog meer aan toevoegen... als hij de kasseien van morgen en later in de Tour het hooggebergte overleeft, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten