Imam Blauwe Moskee: 'Tweede Kamercommissie verantwoordelijk voor doodsbedreigingen aan ons adres!'

Imam Blauwe Moskee:  'Tweede Kamercommissie verantwoordelijk voor doodsbedreigingen aan ons adres!'

De Blauwe Moskee. Bron: Arch / Wikimedia Commons.

Bij de Blauwe Moskee in Amsterdam komen de laatste dagen serieuze bedreigingen binnen. Imam Yassin Elforkani zegt dat de bedreigingen het gevolg zijn van de 'suggestieve vraagstelling' van de parlementaire ondervragingscommissie van de Tweede Kamer naar ongewenste beïnvloeding uit islamitische landen.

Elforkani licht tegenover AT5 toe dat de bedreigingen vooral binnenstromen via de sociale media. Daar zouden volgens de Amsterdamse imam zelfs serieuze doodsbedreigingen tussen zitten. Elforkani ziet een directe link met de Tweede Kamercommissie, die de afgelopen week het moskeebestuur het vuur aan de schenen legde over financiën die de Blauwe Moskee zou hebben ontvangen van dubieuze partners uit het buitenland.

Als tegen antwoord wil Elforkani een dependance van de Blauwe Moskee openen in elke grote stad van Nederland. Binnen de komende tien jaar moet dat plan volgens Elforkani al grotendeels zijn uitgevoerd. Hij denkt zelf dat dat wel zal lukken omdat hij voor dit plan stromen geld uit olierijk Koeweit ontvangt.

Lees meer over:
Blauwe Moskee

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties