In 6 stappen je woonkamer op een unieke manier inrichten

Geen categoriedec 06 2019, 7:59
Ben je de huidige stijl en uitstraling van je woonkamer even helemaal beu en is het tijd voor iets anders? Dan kan het geweldig fijn zijn om de woonkamer helemaal opnieuw in te richten. En als je dan toch aan de slag gaat, kun je net zo goed voor een unieke inrichting kiezen natuurlijk. Welke stappen je doorloopt bij het herinrichten van je woonkamer, vertellen we je graag!
Er zijn maar genoeg woonstijlen die wellicht aansluiten bij de stijl die jij voor ogen hebt in je woning. Denk hier van te voren goed over na zodat je een duidelijk plan kunt maken en makkelijk kunt gaan winkelen. Zo horen er bij bepaalde stijlen natuurlijk bepaalde kleuren, accessoires en materialen. Een tv meubel hout doet het zo geweldig goed in een landelijke of klassieke woning, maar staat weer minder goed in een moderne inrichting.
Ga op basis van de gekozen interieurstijl (of stijlen, dat mag natuurlijk ook) op zoek naar toffe voorbeelden en vat deze samen in een moodboard. Op deze manier heb je altijd iets op terug te vallen en heb je altijd een beeld om naar te refereren tijdens het inrichten. Een moodboard geeft je de mogelijkheid om een mooi sfeerbeeld te creëren en geeft je meteen de kans om vast naar kleuren, materialen en accessoires te kijken. Wat past er het beste binnen jouw toekomstige woning? Dit is het moment waarop je erachter komt!
Aan de hand van je moodboard heb je vast een indruk van hoe jouw toekomstige woonkamer eruit komt te zien. Een mooi moment om vast op zoek te gaan naar de meubelstukken en accessoires die je hier zou willen plaatsen. Ga op zoek naar unieke meubelstukken die niet zo vaak in de standaard inrichting voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie salontafel rond, in plaats van de standaard rechthoekige variant. De uniekheid in vormen, kleuren en materialen zal jouw woonkamer uiteindelijk een andere uitstraling geven dan dat wat je normaal ziet!
Nu dat je een inventaris van je meubelstukken, kleuren, materialen en accessoires hebt gemaakt kun je eens naar de muren kijken. Heb je de mogelijkheid om een van je muren in een kleur uit je thema te verven? Dan is dit het moment om de verfkwasten tevoorschijn te halen. Zo kan de muur op tijd drogen voordat je verder aan het inrichten gaat.
Nu dat de muren voorzien zijn van een likje verf kun je met een plattegrond aan de slag. Waar komen de meubelstukken te staan? Op welke locaties wil je wat extra (sfeer) verlichting neerzetten? Op basis van deze plattegrond zul je uiteindelijk gaan inrichten zonder alles meerdere keren van locatie te hoeven veranderen.
Nu dat de basis staat, kun je lekker de winkels in om allerlei meubelstukken, decoratieve items en accessoires aan te schaffen om jouw woonkamer helemaal af te maken. Ga niet voor de standaard prullaria, maar zoek juist unieke items die binnen de woonstijl passen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten