In Amerika mag je jezelf nog wel verdedigen

Geen categoriejan 05 2012, 15:14
Mocht dat in Nederland ook maar zeg.
Het is toch te gek voor woorden dat dit wel mag in Amerika, maar niet in Nederland?

Een tienermoeder die een inbreker doodschoot, hoeft zich niet tegenover een rechter te verantwoorden voor haar daden. De collega van de doodgeschoten dader wordt echter wél aangeklaagd. De rechtbank beschuldigt hem van medeplichtigheid aan de dood van zijn compagnon, omdat hij na het schiet-incident vluchtte.

De single mom belde op een avond in paniekstemming met 911: twee dieven waren bezig om haar huis binnen te komen. Op het moment dat ze het huis daadwerkelijk betraden vroeg ze de telefoniste of ze ze mocht neerschieten; ze had namelijk twee pistolen. "U moet doen wat nodig is om uzelf te beschermen", aldus de vrouw aan de andere kant van de lijn. De moeder twijfelde niet en schoot direct de eerste dief neer, die met een mes in zijn hand op haar toe kwam snellen. Zijn maat koos daarop het hazenpad.
Het is heel simpel... of het zou tenminste heel simpel moeten zijn: als jij zonder toestemming de woning van een ander betreedt met het doel om daar goederen te jatten (en erger) heb je geen enkel recht op bescherming meer tegen geweld. Als jij mijn huis binnenkomt moet ik het recht hebben om mijzelf en mijn bezittingen te verdedigen. Ja, ook als dat inhoudt dat ik je neerschiet of met een honkbalknuppel aftuig.
Wil je dat niet, dan moet je maar met je poten afblijven van mijn spullen en mijn gezin. Zo simpel is het.
Het is dan ook een grove schande dat we in Nederland maar al te vaak daadwerkelijk een debat hebben over deze materie. Ja, je mag jezelf verdedigen, maar dan 'alleen op een redelijke manier, je mag niet te ver gaan'. Pardon? Hoe kun je in godsnaam te ver gaan als iemand je huis binnendringt? Al steek je de inbreker 30 keer in zijn hart, dan nog ga je niet 'te ver'. Hij gaat te ver door je te bestelen.
Als het land nou zo veilig was dat de politie binnen 20 seconden voor je deur stond, a la, maar zo is het niet. Nee, maar al te vaak moet je in dit soort situaties 20 minuten of meer wachten op hulp. Dat is niet doenlijk. 
Kabinet, doe er iets aan. Pas de wet zo aan dat we onszelf, ons gezin en onze bezittingen kunnen verdedigen, zonder bang te zijn dat we worden vervolgd door een OM dat maar al te vaak de kant van de dader kiest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten