In memoriam: Ruud Lubbers (premier 1982-1994) overleden

Geen categoriefeb 14 2018, 18:15
De CDA-minister-president werd 78 jaar.
Een triest bericht uit Rotterdam vandaag: oud-minister, CDA-leider en premier Ruud Lubbers heeft vandaag op 78-jarige leeftijd het leven gelaten in zijn geboorte- en woonplaats Rotterdam. Dat deed hij, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst, zo mooi als het kan, in bijzijn van zijn familie:
Meer informatie over het overlijden, waaronder het waardoor, hebben we op het moment nog niet. Wat we wel weten, is dat Lubbers een stevige nalatenschap heeft. Hij was van '82 tot '94 premier, waarmee hij nog steeds het record voor langszittende premier heeft: Mark Rutte moet het nog vier jaar uithouden voor hij dat kan verbreken. Hij was het die de economische crisis van je jaren '80 mocht - en uiteindelijk wist - te bestieren. Huidig CDA-leider Sybrand Buma liet in ieder geval niet op zijn reactie op het overlijden wachten:

CDA-leider Sybrand Buma noemt Lubbers in een reactie ‘een groot staatsman’. ,,Nederland is hem veel dank verschuldigd voor de doortastende en kundige wijze waarop hij ons land uit de diepe crisis van de jaren tachtig heeft geloodst.”

Ook mede-christendemocraat en SGP-leider Van der Staaij is lovend over het leven van Lubbers:
Alsmede Mark Rutte, die hem "de premier van mijn jeugd" noemt:
Moge hij na dit bewogen leven nu rust hebben gevonden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten