IND heeft afgelopen jaar 50.000 vreemdelingen de Nederlandse identiteit gegeven

IND heeft afgelopen jaar 50.000 vreemdelingen de Nederlandse identiteit gegeven

Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock

In 2020 zijn 96 procent van de verblijfsvergunningaanvragen goedgekeurd door IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Dat is bijna twee keer zoveel als het jaar ervoor, waardoor 2020 een explosieve stijging kent van het aantal verleende Nederlandse identiteiten aan vreemdelingen.

In 2018 kregen zo'n 21.000 vreemdelingen de Nederlandse identiteit, in 2019 was dit 26.000 maar 2020 kende een ongekende groei: maar liefst 50.000 mensen kregen de Nederlandse identiteit, dat laat de Telegraaf weten.

Bij de naturalisatieverzoeken komen Syriërs naar voren als de grootste groep, gevolgd door mensen uit Eritrea. Veel van deze groep Syriërs kwam aan in 2015. Ze mogen, met een geldige verblijfsvergunning, na vijf jaar Nederlander worden. Dit verklaart mogelijk de grote stijging van het aantal goedgekeurde naturalisatieverzoeken.

Op sociale media is het onrustig vanwege dit nieuws. De explosieve stijging komt voor velen aan als onverwacht nieuws. Terwijl Nederland al een gigantisch woningentekort heeft blijkt ons bevolkingsaantal door migratie nog eens flink te stijgen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Vorige week kaartte Forum voor Democratie dit probleem al aan: de Nederlandse overheid treuzelt te veel met het terugsturen van Syriërs naar hun land, dat weer als veilig te boek staat. Het resultaat hiervan zien we in de cijfers van de IND: een explosieve stijging in het aantal goedgekeurde naturalisatieverzoeken. Al deze goedgekeurde verzoeken kunnen weer flink wat problemen veroorzaken bij de huisvesting in Nederland.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties