ING en Rabobank: betalen met je smartphone gaat contant geld en pinpas vervangen

Geen categorienov 06 2015, 15:00
Volgens de ING en Rabobank betaalt bijna niemand over een paar jaar nog met contant geld of zelfs met een pinpas. In plaats daarvan maken we binnenkort allemaal gebruik van de mobiele telefoon om producten of diensten aan te schaffen.
Dat zou allemaal blijken uit proeven met smartphone-betalen.

ING begon deze zomer met een proef om 5000 klanten contactloos te laten betalen via smartphones. Nu kondigt de bank aan dat voor het einde van het jaar meer dan een half miljoen rekeninghouders in de winkel of het café met hun mobieltje kunnen afrekenen.

Deelnemers aan de proef hadden gewoon de mogelijkheid om met hun pinpas of contant geld te betalen, maar in verreweg de meeste gevallen deden ze dat niet meer toen ze in staat waren om af te rekenen met behulp van hun mobiele telefoon. Die heb je immers continu bij de hand; je neemt je telefoon overal mee en hoeft dus geen extra moeite te doen om af te rekenen. Ook hoef je niet naar een pinautomaat te gaan om daar contant geld te pinnen.
Nee: het is contactloos, razendsnel, en de risico's zijn beperkt. Gevolg: er werd massaal van gebruik gemaakt.
Woordvoerder Mandy van der Bent van ING legt uit: "Tijdens de proef bleek het gebruik opvallend hoog. Je hebt je mobieltje namelijk al vaak in de hand waardoor je razendsnel betaalt."
Vanwege het enorme succes van de proeven van ING en Rabobank heeft ABN Amro laten weten dat het na de jaarwisseling ook met een app komt waarmee klanten onmiddellijk, contactloos kunnen betalen met hun smartphone in plaats van met hun pinpas of contant geld.
Wat vind jij van deze proeven? En ben jij van zins om de smartphone-app te gebruiken als je daartoe in staat bent?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten