Instanties volledig in paniek vanwege 'verloren tas' bij Provinciehuis Flevoland

Geen categorieokt 22 2018, 10:10
Iemand verloor zijn tas en de instanties van de Provincie Flevoland waren direct in paniek. Een tas? Nee, een 'verdacht pakketje', want elke doodgewone tas zou zomaar een terreurtas kunnen zijn, dachten ze in Lelystad. De mate waarin je dan paranoïde bent is voor mij niet te vatten, maar in Flevoland gebeurt dit dus echt. Naast de onschuldige tas werd ook een spandoek gevonden, die was opgehangen op het Provinciehuis.
Het spandoek had een kritische tekst, die waarschijnlijk verwees naar de situatie van de dieren bij de Oostvaardersplassen. Ondanks dat op dit moment niet kan worden bewezen dat er een verband bestaat tussen de verloren tas en het spandoek worden de woorden 'verdacht pakketje', 'protest' en 'Oostvaardersplassen' in één zin genoemd in diverse media, zoals NU.nl. Het plan is om in november edelherten te gaan schieten op de Oostvaardersplassen.Het is in Nederland blijkbaar normaal om dieren in een concentratiekamp te zetten en af te schieten. De protesten zijn legitiem, en nu proberen instanties de protesten te framen door hen in verband te brengen met een terreurtas.
Dat terwijl niet kan worden bewezen dat 1) actievoerders verantwoordelijk zijn en 2) dat er een relatie bestaat tussen de terreurtas en het spandoek. Dit is ondertussen een bekend patroon, dat zich herhaalt bij andere protesten in het land. Bestuurders en instanties die doodgewone boze burgers framen als extremisten, dat is het nieuwe normaal. De instanties zien hun eigen burgerbevolking ondertussen dus als vijand. Zo wordt het gehele verzet tegen de windmolenparken in de Drentse monden door de autoriteiten als extremistisch weggezet.
In het geval van het protest tegen de bouw van een windmolenpark in Drenthe ging het om één man, die als verdachte werd aangehouden naar aanleiding van brandstichting. Deze éne man was voor De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding voldoende om 'het gehele verzet' tegen het windmolenpark als extremistisch te framen in Dagblad van het Noorden. De acties van één man werden symbool voor het gehele verzet tegen het park. En de bewoners kunnen zichzelf op Google terugvinden met het etiket 'extremistisch'. Daar zullen ze vast heel blij mee zijn. Een goede manier van bruggen bouwen zou ik zeggen.
Wat moet ik de volgende keer doen wanneer een student zijn tas vergeet in de Universiteitsbibliotheek? In paniek naar buiten rennen? Of gewoon even de tas oppakken en bij gevonden voorwerpen droppen? Wat een ongelooflijke paniekacties van de instanties met het doel om protesten tegen de Oostvaardersplassen te framen als extremistisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten