snapshot6

Interview Jesse Klaver vol hypocrisie: 'links komt op voor Nederlanders, rechts voor groot bedrijfsleven'

Geen categoriemei 18 2019, 14:00
Bij GroenLinks is het weer hoogtijd om in the picture te komen, want inmiddels vreet zelfs de SP ze de kaas van het brood. Daar komt Jesse Klaver dan met een van hypocrisie doordrenkt interview in Het Parool.
Klaver klopt zichzelf op de borst voor het bovenaan de agenda zetten van het klimaat. Dat dit voornamelijk zo'n hot item is vanwege de belabberde onderbouwing van de vele ineffectieve plannen, benoemt hij dan weer niet.
Nu 'groen' voor hem wel is afgedekt, moet het weer over 'links' gaan, want daar valt de boel momenteel langzaam uit elkaar. En wat doe je als je clubjes wilt verenigen en eensgezind wilt krijgen? Dan richt je je op één tegenstander: Baudet.

"Ik sprak recent een bouwvakker. Hij zei op Thierry Baudet te stemmen, want ‘rechts komt op voor de eigen mensen en links voor de buitenlanders’. Het is juist links dat opkomt voor de Nederlanders. Voor betaalbare huren, voor afschaffingen van het eigen risico. Rechts is er vooral voor het grote bedrijfsleven en praat ondertussen over migratie."

Het Parool vraagt terecht of GroenLinks wellicht een gebrek aan zelfreflectie heeft en haalt Femke Halsema aan die vóór versoepeling van het ontslagrecht pleitte. Dat wuift Klaver even weg met 'in de praktijk pakt het soms anders uit'. Het Parool gaat door:

"Dat blijkt. In het Lenteakkoord van 2012 stemde GroenLinks in met een versnelde verhoging van de AOW-leeftijd, met extra huurverhoging voor mensen die nét boven modaal verdienen, met een verhoging van het eigen risico naar 350 euro. Allemaal zaken waarvan u nu vindt dat het de verkeerde kant is opgegaan. Waar is de hand in eigen boezem?"

Met heel veel woorden komt zijn antwoord neer op 'Oeps, sorry! Maar het lag aan de crisis en links omarmde de markt.' Mooi makkelijk! Nu wil Klaver met protectionisme en importheffingen de Europese markt en Nederlandse bedrijven beschermen tegen concurrentie zoals uit China. Dat komt vast goed! En ook dat 'front tegen rechts' klinkt als een goed uitgewerkt plan:

"Linkse samenwerking moet je doen en niet over praten. Ik wil daar geen invulling aan geven."

Wat een verbinder en een visionair...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten