Intolerant en xenofoob Aruba gooit grens dicht met Venezuela om 'golf van asielaanvraag'

Geen categoriemei 11 2019, 10:00
De Arubaanse regering heeft besloten om de grens met Venezuela voor een maand te sluiten. Zij vrezen een 'golf van asielaanvragen', wegens de bende die president Maduro in Venezuela heeft gecreëerd. Maar het echte probleem is natuurlijk de intolerantie en xenofobie van de Arubaan!
De grens was al eerder dicht voor de nabijgelegen eilanden maar dit kwam toen door Venezuela zelf. De Venezolaanse regering vond het namelijk niet zo'n fijne gedachte dat haar bevolking massaal weg wilde trekken. Uiteindelijk zette Venezuela de grens weer open, maar toen besloot Aruba deze zelf te sluiten.
Aruba werd (natuurlijk) op de vingers getikt door de rechter, want Venezolanen moeten natuurlijk wel asiel kunnen aanvragen en onderdak, voedsel, medische hulp en onderwijs voor kinderen krijgen tot hun aanvraag is behandeld. Daar hebben ze op Aruba maar weinig zin in. Daar wordt gevreesd voor de openbare orde, veiligheid en het algemene belang van het eiland.
Wellicht is het allemaal een tikkeltje overdreven, als we dit citaat mogen geloven:

"In Venezuela zijn in de afgelopen jaren ruim 3,4 mensen het land ontvlucht. De Arubaanse regering zegt dat het buurland een in een crisis doormaakt die ‘ongekende gevolgen’ heeft."

Aruba neemt 'vol is vol' wel heel letterlijk en heeft simpelweg geen plaats meer voor drie mensen en wat ledematen. Naast Aruba zijn er trouwens meer landen die weigeren de grenzen te openen. Bonaire en Curaçao houden de grenzen dicht, evenals Colombia.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten