Iraans fregat wel degelijk een bedreiging voor Israël

Geen categoriefeb 17 2011, 19:47
De NRC komt met het opmerkelijke bericht dat het Iraanse fregat Alvand geen bedreiging oplevert voor Israël. De Iran correspondent voor de NRC Thomas Erdbrink weet het volgende de wereld in te slingeren:
“Het gaat om een oud schip uit de tijd van de sjah en een bevoorradingsschip. Iran wil met de schepen bondgenoot Syrië bezoeken. Er is geen enkele internationale wet die dat verbiedt. Israël is het enige land die dit politiseert. De Israëli’s proberen hier politiek gewin uit te halen de schepen als bedreiging voor te stellen, maar ik zie niet in hoe dit het machtige Israël bedreigt. Dit is gewoon een stunt van Iran, dat dolblij zal zijn dat Israël hier een punt van maakt”.
Zo kennen we de NRC weer. Iran provoceert, maar eigenlijk is het de schuld van Israël. Thomas Erdbrink slaat de plank volledig mis. Ten eerste is het een signaal naar de Arabische wereld om aan te geven dat het Iran is dat de lakens uitdeelt. Ten tweede zal de Arabische meute dit zien als een overwinning op de "zionistische entiteit". Ten derde is het heel goed mogelijk dat deze schepen de volgende provocatieve flotilla richting Gaza gaat "beschermen". De bewapening van het fregat bestaat onder meer uit anti-schip raketten en torpedo's. Maar voor de NRC is het makkelijker Israël te beschuldigen. Dat dan weer wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten