Iraanse hypocrisie

Geen categoriejul 14 2013, 15:14
In Iran zelf worden journalisten belaagd, kranten die ook maar enige kritiek op het regime uiten gesloten en wordt antisemitische nonsens als nieuws de wereld ingezonden. Maar als het Westen de Iraanse propaganda van de buis houdt, dan schreeuwt het land moord en brand.
Intalsat, de grootste doorgever van satelliettelevisie, heeft de Iraanse TV-zenders op zwart gezet. Onterecht, vinden de Iraniërs. Zij zenden immers 'de waarheid' uit! Dat de rest van de wereld die 'waarheid' liever niet hoort, is volgens de Iraanse minister van Cultuur alleen maar bewijs dat de televisiezenders van zijn land 'invloed' hebben. Zijn regering belooft een zaak aan te spannen bij de International Telecommunications Satellite Organization, een groep die er op moet toezien dat bedrijven als Intalsat niet 'discrimineren' in de kanalen die zij doorgeven.
Het verhaal zou natuurlijk niet volledig zijn als de Verenigde Staten er niet achter zaten. Het Iraanse Press TV beweert dan ook dat een tak van het Amerikaanse ministerie van Financiën verantwoordelijk is voor de beslissing. Het citeert geen bronnen, noch legt het uit waarom de Amerikanen er belang bij hebben om Iraanse media te saboteren, maar Press TV weet wel dat de afdeling in kwestie wordt geleid door een jood. En dat is natuurlijk bewijs genoeg. Temeer, omdat:

The Israeli lobby in the United States has also publicly supported European attempts to shut down Press TV.

Natuurlijk! De 'Israël-lobby'. Die, zoals U weet, verantwoordelijk is voor zo'n beetje het hele Amerikaanse buitenlandse beleid.
Het is misschien niet zo vreemd dat televisiezenders die complottheorieën als 'nieuws' verkopen en met regelmaat jodenhaat de wereld inslingeren worden geweerd.
Je zou denken dat een land dat keer op keer de rest van de wereld provoceert, Israël van de kaart dreigt de vegen en wapens levert aan terroristische organisaties wel een kleine nederlaag moet kunnen incasseren. Maar nee. Elke tegenslag wordt in Iran geïnterpreteerd als bewijs dat het Westen, en natuurlijk vooral Amerika, zich dag in, dag uit inspant om het land te schaden. Het lijkt soms wel alsof Iran leidt aan een collectieve vorm van vervolgingswaanzin. Het is altijd de schuld van een ander. Iran wordt op alle mogelijke manieren dwars gezeten. Iran is altijd het slachtoffer.
Ik heb "Iraanse hypocrisie" boven dit stuk gezet en dat is het. Maar eigenlijk kunnen we best spreken over Iraanse aanstellerij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten