Iraanse president blaast nieuw ballonnetje: Trump ’mondiale onruststoker’

Iraanse president blaast nieuw ballonnetje: Trump ’mondiale onruststoker’

Donald Trump is helemaal klaar met Kim Darroch, de hatende ambassadeur uit het VK. Bron: Shutterstock.com.

President Hassan Rohani van Iran heeft zijn Amerikaanse collega Donald Trump afgeschilderd als een 'mondiale onruststoker'. Ook maakt Rohani het verwijt dat Trump de wereld zou hebben verslechterd met zijn politieke beleid. Er is meer crisis in de wereld ontstaan sinds Trump aan de macht is, aldus Rohani tijdens een toespraak in het zuidoosten van Iran.

De spanning tussen Iran en de Verenigde Staten liep recentelijk op door de liquidatie van de hoog geplaatste Iraanse generaal Qassem Soleimani in Irak. Eerder deze week vergeleek Rohani Trump al met een 'pestkop op de middelbare school'. Ayatollah Ali Khamenei betitelde de Amerikaanse president en diens minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vrijdag als een stelletje 'clowns'.

"In de afgelopen twee jaar hebben hij en de Amerikaanse regering wereldwijd alleen onrust gestookt. Niet alleen in Iran, maar ook in Irak, Syrië, Libanon, Afghanistan, overal heeft hij slechts voor meer ergernis gezorgd”, aldus Rohani. Hij benadrukte dat Iran bewezen heeft niet alleen tot verzet in staat te zijn maar ook diplomatieke initiatieven te willen nemen. „We zullen elke gelegenheid blijven benutten om verschillen te overbruggen en oplossingen te vinden."

Trump liet onmiddellijk van zich horen op Twitter en waarschuwde de hoogste Iraanse leider dat hij op zijn woorden moet passen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties