Iran arresteert acht mensen vanwege 'onislamitische' foto's op Instagram

Geen categoriemei 17 2016, 9:00
Triester dan dit wordt het niet.
Iran heeft acht mensen opgepakt die voor online modelbureau's werken. Dat werd onlangs bekendgemaakt door de cyberrechtbank in Teheran. Ja, dieptriest, maar ze hebben een speciale afdeling die zich bezighoudt met dit soort 'criminaliteit.'
De arrestaties maken deel uit van het Iraanse offensief tegen vrouwen die de euvele moed hebben om foto's van zichzelf te laten maken zonder hoofddoek op. De acht gearresteerde individuen staan blijkbaar op een lijst van 170 'cybercriminelen' die dit soort foto's regelmatig (van zich laten) maken, of er op andere manieren bij betrokken zijn (zoals make-up artiesten, etc.).
Aanklager Javad Babaei maakte de arrestaties afgelopen weekend bekend waarbij hij uitlegde dat zij deel uitmaken van de strijd tegen "bedreigingen voor de moraliteit en het belang van het gezin." Volgens hem zijn sociale media wat dat betreft extreem gevaarlijk.
De grondlegger van de extreem-islamitische Iraanse republiek, ayatollah Khomeini, zou het daar ongetwijfeld mee eens zijn geweest. Deze knettergekke man zei namelijk ooit het volgende:

"Allah creëerde de mens niet zodat hij 'plezier' kon hebben. Het doel van de schepping was om de mensheid te testen door middel van tegenslagen en het gebed. Een islamitisch regime moet op alle gebieden serieus zijn. Er zijn geen grappen in de islam. Er is geen humor in de islam. Er is geen plezier in de islam. Er kan geen plezier en geen vreugde zijn in datgene wat serieus is."

En opeens begrijp je waarom het leven in streng-islamitische landen zo'n hel is: dat is geen ongelukje, het is het doel van de regeringsleiders om een vreugdeloze samenleving te creëren. Als je naar Saoedi-Arabië en Iran kijkt zijn ze daar in hoge mate in geslaagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten