Iran publiceert boek over hoe je Amerika te slim af kunt zijn en Israël kunt vernietigen

Geen categorieaug 02 2015, 17:00
Ayatollah Khamenei heeft een nieuw boek geschreven.
Zijn nieuwste boek, dat "Palestina" heet, gaat over twee zaken: 1) hoe je Amerika te slim af kunt zijn en b) hoe moslims Israël kunnen vernietigen als joodse natiestaat. De Iraans-Amerikaanse columnist Amir Taheri schrijft voor de New York Post:
Khamenei makes his position clear from the start: Israel has no right to exist as a state. He uses three words. One is “nabudi” which means “annihilation.” The other is “imha” which means “fading out,” and, finally, there is “zaval” meaning “effacement.”
Khamenei claims that his strategy for the destruction of Israel is not based on anti-Semitism, which he describes as a European phenomenon. His position is instead based on “well-established Islamic principles.”
Eén van die zogenaamde 'islamitische principes' is dat een land dat eenmaal geregeerd wordt door moslims nooit terug kan worden gegeven aan niet-moslims. Wat belangrijk is in de islam, aldus de ayatollah, is eigendom van het land, ja, zelfs als de meerderheid van de inwoners niet-islamitisch zijn. Alleen daarom al moet de Israëlische regering dus vernietigd worden.
Radicaal-sjiitisch Iran is niet het enige land in de islamitische wereld die daar zo over denkt. Er doen al jaren kaarten de rondte in de Arabische wereld waarin delen van Europa en China historisch islamitisch worden genoemd... waarbij duidelijk wordt gemaakt dat die gebieden binnenkort hetzelfde lot moeten ondergaan.
Op zich zijn veel meer moderne staten dus tegenstanders van de ayatollah en andere aanhangers van de radicale Islam (of ze nou sjiitisch of soennitisch zijn), maar Israël is in de ogen van 'Supreme Leader' Khamenei speciaal - en wel om drie redenen:
1. Volgens het boek is Israël een trouwe bondgenoot "van de grote Satan Amerika" en is de joodse natiestaat een belangrijk middel voor Amerika om "het hartland van de islamitische wereld" te domineren en te onderdrukken.
2. Daar zou bij komen dat Israël "verschillende oorlogen heeft uitgevochten tegen moslims." Daardoor is het een "vijandige ongelovige."
3. De laatste reden dat Israël bijzonder is, is dat het "de derde Heilige Stad van de Islam bezet." Khamenei heeft het natuurlijk over Jeruzalem, wat historisch gezien eerst en vooral een joodse heilige stad is (daarna voor christenen, en pas daarna voor moslims), maar daar heeft hij lak aan. De islam moet in zijn ogen immers de hele wereld domineren; alle andere religies moeten dat maar accepteren.
De ayatollah legt ook uit in zijn boek dat hij niet gelooft in een "klassieke oorlog" waarbij Israël in een mum van tijd van de kaart wordt geveegd. Zijn strategie is een andere: hij wil het leven onmogelijk maken voor joden in Israël, waardoor zij de hoop uiteindelijk zullen opgeven en hun land verlaten. Daarbij wil hij gebruik maken van verschillende terroristische organisaties die continu aanvallen uitvoeren op Israëlische burgers. Hoewel hij niets zegt over een atoombom blijkt uit de context wel duidelijk dat hij ervan overtuigd is dat Israël geen actie zal durven ondernemen tegen Iran en andere sponsors van terrorisme als dat land een nucleaire wapen heeft.
Daarbij gaat hij er niet alleen vanuit dat Israëli's er zelf uiteindelijk genoeg van hebben, maar ook dat Amerika en Europa Israël-moe worden. De joodse natiestaat zou dan uiteindelijk alleen komen te staan. Door de dagelijkse dreiging van terreur zouden veel joodse Israëli's, "die vaak dubbele paspoorten hebben," besluiten om hun land te verlaten en naar Amerika of Europa te verhuizen. Vervolgens kunnen moslims de macht overnemen. De overgebleven joden en christenen zouden dan als dhimmies moeten leven; feitelijk vazallen die extra belasting dienen te betalen aan de islamitische heersers en publiekelijk keer op keer vernederd worden. Overigens geldt dat 'overige joden' alleen voor joden die kunnen bewijzen dat hun band met 'Palestina' eeuwen teruggaat. Als ze dat niet kunnen worden ze, aldus Khamenei, indien nodig tegen hun wil gedeporteerd.
Met zijn boek bewijst de ayatollah niet alleen dat hij en zijn regime nog altijd uitgesproken tegenstanders zijn van Israël, maar ook dat de Amerikaanse president Barack Obama een vreselijke vergissing begaat door op een deal aan te sturen met hem. De overeenkomst dient de belangen van Iran, niet die van Israël en/of het Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten