Is dit Nederland? Werkelijk?

Is dit Nederland? Werkelijk?

Is dit Nederland? Werkelijk?
Nederland is altijd een land geweest van onderzoeken en exploreren, in alle opzichten. Altijd een land geweest dat op zoek is geweest naar andere mogelijkheden, andere inzichten, andere manieren.Door schade en schande hebben we zaken wereldwijd bereikt. Vooruitgang maar zeker ook zaken waar we ons voor moeten schamen. Dat is makkelijk gezegd met de kennis van nu. Destijds, neem de slavernij, wisten we niet beter. Iedereen deed dat en dus wij ook. Nederland zou Nederland niet zijn als wij het dan weer niet net even beter deden dan de rest van de wereld. Daar zijn velen kwaad om want we doen nog veel meer zaken beter dan de rest van de wereld. Nog wel
Neem ons pensioenstelsel. Geroemd over heel de wereld. Ons zorgsysteem. Net zo vaak in het buitenland genoemd als onze scheepvaart en het ontwikkelen en maken van schepen. Ons liberale homo beleid. Net zo bekend als ons liberaal drugsbeleid.Onze inbreng in geld en waren stromen als doorvoerland, onze kennis en expertise aangaande waterbeheer, wereldwijd worden we gevraagd. Onze opzet en progressieve aanpassingen aan onze infrastructuur. Nederland is groot geworden als klein landje door ons te laten kennen als mensen die hoog en goed opgeleid zijn. Die buiten het boekje denken, buiten de kaders kijken, zoeken naar inventieve oplossingen, zuinig zijn en dus een enorme pre hebben op hen die maar uitgeven. Nederlanders zijn dan ook nog eens harde werkers die afspraken nakomen en hun woord gestand doen, die zich aanpassen aan de landen waar ze werken zonder hun eigen identiteit te verloochenen. Waarom zouden we ook? We zijn er trots op Nederlander te zijn. Toch?

Afijn .olifant en iets met lange snuit.
Vervang woorden als is, wordt en dergelijke hierboven maar door was en werd.Veel zaken zijn gewoon niet meer van toepassing. Want Nederland is veel van hierboven genoemd niet meer of staat allang niet meer bovenaan lijstjes. We zakken af. Op lijstjes met zaken die er toe doen.Op lijstjes met minder florissante zaken echter stijgen we. Nationale schuld bijv. In een jaar of 12 van €170 miljard euro staatsschuld naar nu richting de €500 miljard. Mede dankzij de EU maar niet minder dankzij onze bestuurders!Werkeloosheid .in werkelijke aantallen dan. Want we zijn een klein landje met verhoudingsgewijs weinig inwoners. Maar we doen het absoluut slecht op het gebied van werkeloosheid. We lijken bestrijden in te hebben geruild voor accepteren. Op bestuurlijk niveau dan. Maar op burgerlijk niveau lijkt de spirit er ook wel uit. Hoofd & hakblok?

Nee, er is niet zo heel veel meer over van Nederland om trots op te zijn. Maar dat is niet verwonderlijk als je dat afzet tegen de wereld. Heel de wereld is namelijk als planeet op haar retour. Niet alleen qua milieu maar zeker ook bestuurlijk gezien.Overal op aarde zien we dat besturen falen, dat verzet toeneemt, dat volken zich keren tegen de eigen regering. En overal zien we dat machthebbers zich vrijwel niets ongelegen laten om de macht in handen te houden. In dat opzicht zijn we in Nederland behoorlijk mee aan het globaliseren. We beschuldigen bijv. een Berlusconi ervan dat hij de media in handen had. Maar is daar hier dan geen sprake van? In Nederland is de gekende media ook verre van objectief en open minded hoor!Wereldwijd zijn normen en waarden, menselijkheid en mededogen, ingeruild voor hebzucht en macht, geld en meer geld. Duivelse zaken hebben we toegelaten ten koste van wat mensen onderscheid van dieren. Sterker nog, we zijn beesten geworden. Kijk maar naar hoe we met dieren om gaan. Verschrikkelijk.En dat alles, alles wat de planeet ons biedt, is ondergeschikt gemaakt aan het verdien model, aan economische planmatige diefstal en roof. We worden niet alleen bestolen, we worden gedwongen er aan deel te nemen. Doe je dat niet dan lig je eruit, wordt dat laatste beetje zelfbeschikking je afgenomen en gaan anderen bepalen wat er met je leven gebeurd. Men neemt uitkeringen af, dwingt je na 35 jaar werken om hetzelfde werk te doen met behoud van uitkering onder de noemer ‘ervaring’ op doen.Men belazert, liegt en bedriegt voluit. Schaamteloos ook. Zonder blikken of blozen. Je recht in de ogen aankijkende zegt men het één en doet men het ander.

Dat dit afkeurenswaardig is staat buiten kijf. Maar waarom laten we het dan toe?Waarom laten we ons beliegen en bedriegen door politieke partijen en politici?Waarom? Ik snap Nederlanders minder en minder. We laten ons werk en belastinggeld afpakken door buitenlandse werknemers die goedkoper zijn. Die voor een hongerloontje ons werk doen. Of we accepteren dat we zelf tegen lager loon gaan werken. Terwijl de kosten voor levensonderhoud omhoog gaan als ooit te voren. Niet omdat levensmiddelen en andere luxe zaken zoveel duurder worden maar omdat fabrikanten graag zien dat de winsten blijven groeien. Opdat aandeelhouders tevreden blijven zodat hun toch vaak al schandalig hoge inkomen kan blijven groeien evenals de bonus of gouden handdruk.Kan een arbeider al ontslagen worden omdat hij een pen van de baas in zijn binnenzak stopt op een onbewaakt ogenblik, op het bedoelde niveau steelt men miljoenen of miljarden en dat is gerechtvaardigd. Omdat wij het toelaten!Ouderen die uit tehuizen gezet worden. Omdat wij het toelaten.Arbeiders/gelukzoekers uit buitenland die onze banen innemen. We laten het toe.Zorg die onbetaalbaar wordt omwille van enorme reserves en inkomens van bestuurders. Omdat we het toe laten.Woning corporaties die voor minstens tonnen de mist in gaan. Omdat we het toelaten.Beroepschauffeurs die vele papieren moeten behalen om zo de weg op te mogen terwijl uit andere landen men gewoon veel goedkoper chauffeur kan worden. Vinden we goed.Energie prijzen en belastingen die omhoog blijven gaan. Omdat we het goed vinden dat men ook hier reserves aanlegt.En zo zijn er rijen en rijen aan zaken aan te voeren. Niet allemaal voor iedereen van toepassing maar over het volk bezien zal iedereen op één of andere manier de negatieve gevolgen van falend beleid en bestuur voelen.Hetzij door dalende inkomsten, hetzij door baanverlies, hetzij door teruglopende arbeidsomstandigheden dan wel arbeidsovereenkomsten die nergens meer over lijken te gaan. Dank u vakbonden!

Iedereen en alles aan ‘de top’ die voor maar vooral over u besluiten neemt, maakt zich op één of andere manier wel schuldig aan het voor laten gaan van eigen belangen op hen die ze vertegenwoordigen. Het lijkt wel vanzelfsprekend.Vanzelfsprekend dat mensen eerst de eigen zakken vullen en nog wat extra graaien alvorens ze zogenaamd aan anderen gaan denken. Pas als posities verlaten zijn, men bestuurlijk niet meer verantwoordelijk kan worden gesteld, dan pas treden meer en meer mensen naar buiten met de schandalige zaken die plaatsvinden.Omdat we het toelaten. Sterker nog, als een oud bestuurder zaken aan het daglicht blootstelt dan wordt hij geroemd en tot held verklaart. Op handen gedragen. Maar er wordt niet naar zijn/haar aandeel gekeken in het geheel.Stelt een klokkenluider vanaf de werkvloer of niet directielid/bestuurslid zijnde zaken aan het daglicht dan moet hij vrezen voor baan en zelfs leven. Terwijl dat bestuurslid met premies en bonussen afscheid neemt en elders wel weer een gouden baan krijgt.

Het is hen tegen ons geworden. Omdat wij toegelaten hebben dat zei zover konden gaan als dat ze zijn gegaan. Willen we dat ongedaan maken en weer democratie, zelfbeschikking en vrije meningsuiting hebben dan zullen ook wij dat kenbaar moeten maken. Dus de schouders er onder moeten zetten en afrekenen met heel het zooitje wat ons een moderne vorm van slavernij poogt te verkopen als de uitvinding aller tijden.

Nederland weer terug op de kaart zetten? Dan is de huidige politiek iets waar we ons verre van moeten houden. Nederland weer maken tot een land om trots op te zijn?Dan zullen we ons moeten gaan beraden op het eruit schoppen van alles en iedereen die ons een strobreed in de weg gaat leggen. Want u weet net zo goed als iedereen dat de weg terug niet meer kan zonder slag of stoot. Zover hebben we het helaas laten komen.
Hadden we in maart en mei politiek de rekening kunnen vereffenen, dat hebben we verzuimt. En zie de minachting van de politiek en politici die een opkomst van 37% zien als een overwinning voor de EU. Allemaal eigen baantjes behoud wat voorop staat.

Wat Nederland nodig heeft zijn mensen uit een ander milieu. Politici zullen dat niet waarderen, die kunnen namelijk niets anders dan dit mooie land naar de sodemieter helpen en onze soevereiniteit en nog veel meer te verkwanselen.Maar neem Jan met de Pet, die landbouwer is, die verpleger is, die bouwvakker is, die een baan heeft of had, die met eigen handen zaken weet op te bouwen of te repareren, die zou zo maar ook best in staat kunnen zijn om als hoeder van de democratie, het zelfbeschikkingsrecht en vrije meningsuiting beter uit de bus te kunnen komen dan welke politicus ook!Daarom wordt het ook tijd dat we niet meer op iemand uit de zittende politieke elite stemmen maar dat we kiezen voor onszelf. Of op zijn hoogst op een nieuwe lichting politici die met nieuwe partijen minder arrogant zijn, minder ver van het volk staan en die weten wat het is om onder bestuurlijke fouten te moeten leven.

Er is dan heel weinig keuze. Veel te weinig. Slechts een enkele politicus, slechts een enkele partij. Ook weer opzet en we laten het ook weer toe.Verdeel en heers, hou dit soort partijen of bewegingen uit de pers, maak ze monddood en schilder ze af als extreem en fout. En weer laten we het toe.We zullen ons moeten verenigen. We zullen een machtsblok moeten worden voor onszelf. We zullen de zittende elite moeten duidelijk maken dat politiek helemaal niet moeilijk of ingewikkeld is. Zolang we maar niet meer naar hun pijpen dansen maar onze eigen verantwoording nemen. Zaken dus niet meer zo maar toe laten.

Democratie, zelfbeschikking, vrije meningsuiting. Zaken die in eerste instantie broodnodig zijn om het land op een andere en minder destructieve koers te krijgen. Om Nederland weer een land te maken dat er toe doet, dat mee telt, dat niet alleen gehoord wordt vanwege de financiële bijdrage maar om wat we kunnen en doen!Want die financiële bijdrage komt dan misschien ook wel uit onze zak via belastingen e.d. maar ook enkel weer omdat we het toelaten dat politici mooi weer spelen van onze centen.

De beuk erin als het niet anders kan. Nederland pikt het niet meer, pikt het niet langer.Verkiezingen? NU! Referendum? NU!!De politiek, landelijk, provinciaal, gemeentelijk, Europees en wat we nog meer kunnen bedenken aan bestuurlijke lagen, zullen er aan moeten geloven. Geen gehoorbescherming moet afdoende zijn om de stem van het volk te doen verstommen.Hoe? Stakingen, chaos op de wegen, blokkades, vlaggen van verzet uit ramen, de Nederlandse vlag op zijn kop hijsen (hulproep), pamfletten voor de ramen, €1,00 betalen per liter brandstof (pleeg je geen diefstal), overheden overladen met vragen per brief, mail, bezoeken, enz. enz. Zorgen dat het bestuur geen tijd meer heeft voor zieke EU zaken bijv. en dat de aandacht weer uitgaat naar eigen land en volk.En dat eenmaal bereikt hebbende hun vertrek eisen.In de tussentijd moeten we onszelf dan zo organiseren dat we beslagen ten ijs komen en dat we maling hebben aan wetten en regels die ons ondemocratisch opgedrongen zijn of door de strot geramd hebben gekregen. Dan gaan we zaken doen zoals wij dat willen en zoals wij dat zien.
En reken maar dat dat heel wat meer respect oplevert wereldwijd dan het huidige slappe gedoe.

Nederland van, voor en door de Nederlanders!

8 juni 2014, het Burger Collectief.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer