ISIS-beesten stenigen jonge vrouw in Syrië

ISIS-beesten stenigen jonge vrouw in Syrië

Wij zetten de videobeelden online omdat u er doordrongen van moet zijn dat de radicale islam werkelijk Het Kwaad vertegenwoordigt.

Hieronder publiceren wij een video waarin u kunt zien hoe een jong meisje in de stad Hama, Syrië, doodgemaakt wordt (door steniging) door haar bloedeigen vader en een stel aanhangers van ISIS. De reden? Men vermoedt dat ze overspel heeft gepleegd. Een man krijgt dan op zijn hoogst een waarschuwing en een knipoog, vrouwen moeten dood.

Dit is wat er gebeurt als een radicaal-islamitische organisatie macht in handen krijgt. Er wordt werkelijk een hel op aarde gecreëerd, waarin vrouwen weinig meer waard zijn dan beesten (sterker nog, als er veel vrouwen zijn en weinig kamelen of iets dergelijks zijn die dieren belangrijker) en waarin ze hun leven niet zeker zijn. Hun man, vader, of broers heersen over hen als dictators pur sang; kleine, islamitische Hitlers.

In de video - die mijn hart deed breken - hoort en ziet u de jonge vrouw haar vader smeken om haar te vergeven. Als hij dat doet, kan ze gewoon doorgaan met haar leven. Helaas is haar vader zo verhard door de fundamentalistische islam dat hij haar verzoeken keer op keer weigert.

Sterker nog, hij sleept haar zelf mee naar de executieplek, waar hij haar vervolgens vastbindt en haar samen met ISIS-terroristen stenigt. Hij vermoordt zijn eigen dochter dus.

Er valt wat voor te zeggen om dit soort video's niet te publiceren omdat ze zo vreselijk zijn, maar juist daarom moeten ze door iedereen gekeken worden. Je kunt lezen dat iemand gestenigd is, maar als je het ziet, heeft dat een veel grotere impact op je psyche, waardoor je eerder in actie komt om dit soort waanzin in de toekomst te voorkomen.

Hoe dat (onder andere) kan? Simpel: we moeten massaal druk zetten op onze volksvertegenwoordigers en op het kabinet om de internationale coalitie op grote schaal te laten ingrijpen in Syrië en Irak. Luchtaanvallen zijn leuk en aardig, maar er zijn grondtroepen nodig om ISIS écht kapot te maken. Onze jongens en meisjes die in het leger dienen lopen dan inderdaad een risico om blootgesteld te worden aan jihadistisch geweld, maar we zijn het jonge vrouwen zoals die in deze video verschuldigd om in te grijpen en dit soort waanzin een halt toe te roepen.

UPDATE in december 2015: helaas is de video verloren gegaan tijdens de migratie naar een andere server. Wij bieden ons excuses aan voor het ongemak.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties