ISIS gaat los in de Fillipijnen: de radicale slachters bezetten een kerk en gijzelen tientallen mensen

Geen categoriemei 24 2017, 12:00
De Filipijnen zijn het nieuwe Midden-Oosten.
Het gaat helemaal mis in de Filipijnen waar ISIS-terroristen een kathedraal bezet hebben en de tientallen aanwezige christenen in gijzeling genomen hebben.
De kathedraal in Marawi werd ingenomen nadat ISIS-terroristen het vuur openden op strijdkrachten van de Filipijnse overheid. Volgens ooggetuigen zijn er minstens 15 terroristen betrokken bij de actie. Daarnaast zouden er minimaal een dozijn christenen gegijzeld zijn -- en ook nog een lokale priester. Twee soldaten en een politieman werden vermoord door de terroristen die ook nog even een school, een kerk, en een gevangenis in lichterlaaie zetten.
Volgens de autoriteiten is de situatie ondertussen enigszins onder controle, maar stadsbewoners weerspreken dat. Volgens hen hebben de ISIS-rebellen de stad nu in handen. Rabani Mautum legt uit:

"De stad is nog steeds in handen van de gewapende rebellen. Ze bezetten alle belangrijke wegen en twee bruggen. Ik was op school toen we geweerschoten hoorden. Vervolgens gingen we naar buiten en zagen we overal bloed, maar we zagen nergens gewonden of lijken liggen."

De situatie in de Filipijnen loopt zo erg in de hand dat president Rodrigo Duterte al de noodtoestand heeft uitgeroepen en heeft aangekondigd dat hij de 'opstand' van de islamistische extremisten keihard zal neerslaan. Hij waarschuwt dat die noodtoestand weleens een jaar kan duren, wat dus betekent dat hij ervan uitgaat dat deze strijd nog wel even voortduurt.
"Als het een jaar duurt, het zij zo. Als het in een maand voorbij is ben ik blij. Tegen mijn landgenoten zeg ik: wees niet bang," aldus Duterte.
Natuurlijk kan niemand ze het kwalijk nemen als ze wél bang zijn. Als het aan ISIS ligt worden de Filipijnen immers veranderd in een tweede Syrië. Daar moet je als burger natuurlijk absoluut niet aan denken.
En dat betekent dat Duterte inderdaad heel hard moet uithalen naar deze terroristen... en daar zo nodig hulp voor moet inroepen van bevriende naties zoals Amerika. Er is maar één manier om op effectieve wijze om te gaan met terroristische organisaties: door ze in één klap helemaal van de aardbodem te vegen. Niets geen 'gevangen nemen' of 'rustig opbouwen.' Gewoon losgaan en pas stoppen als de vijand totaal en compleet vernietigd is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten