ISIS is aardig eng, maar deze oude baas jaagt de jihadisten de stuipen op het lijf!

Geen categoriemrt 24 2016, 20:00
Voor meer dan honderd ISIS-strijders is deze man het laatste wat ze in hun haatvolle leven niet zagen.
Met de Amerikaanse verkiezingen in volle gang hoor je vrijwel dagelijks sterke verhalen over hoe kandidaten als Donald Trump ISIS wel eventjes zouden wegvagen. Maar hoeveel schade heeft Trump ISIS nou al écht toegebracht? Bar weinig, en al helemaal niet zoveel als deze vitale 60'er.
Dit is het verhaal van Abu Tahseen, een man in Irak die zijn land gedurende zijn leven weinig goeds heeft zien meemaken. Oorlog na oorlog heeft hij meegevochten, maar inmiddels staat hij tegenover de meest angstaanjagende vijand die het Irakese volk ooit heeft gehad: de koppensnellers van ISIS.
Maar Abu heeft aardig wat ervaring opgedaan tijdens de vijf oorlogen waarin hij actief was, en die wil hij nu voor het goede doel inzetten. Wat dat goede doel dan is? Heel simpel: het aanbieden van enkeltjes naar de hel voor de immorele ISIS-gekken. Dat doet hij met zijn trouwe geweer, waarmee hij van wel anderhalve kilometer afstand een haatbaard kan neerschieten.
Abu_2
Dat hij goed is in wat hij doet, blijkt wel uit zijn score: op het moment dat hij zijn verhaal deed, had hij al 173 jihadisten richting hun beloofde harem in het hiernamaals gestuurd. En als het aan hem ligt, worden dat er nog veel meer. Hij is onderdeel van de zogenaamde Iraq Popular Mobilization Units, een militie die in Irak strijdt tegen het kalifaat van de duivel. Hij heeft een uitstekend uitkijkpunt in de bergen van Irak, vanwaar hij de gehele regio kan overzien.
Of hij niet bang is dat ISIS nu weet wie hij is? "Neuh", aldus Abu. Wat hem betreft mogen ze hem komen opzoeken.. als ze klaar zijn om het laatste bezoekje van hun leven af te leggen. Nu maar hopen dat de Irakese regering aan het einde van dit lange conflict Abu beter zal behandelen dan de Nederlandse staat deed in een soortgelijk geval...
Abu_3
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten