ISIS kruisigt twee kinderen omdat ze aten tijdens Ramadan

Geen categoriejun 24 2015, 8:00
De moslimextremisten hebben twee Syrische kinderen gekruisigd omdat ze zich niet hielden aan het vasten tijdens de Ramadan.
De Christian Post bericht dat de lichamen van jongens vervolgens werden tentoongesteld in het plaatsje Mayadin, in de provincie Deir Ezzo. Daarbij kregen ze een bord omgehangen waarop hun 'misdaad' beschreven stond.
Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) bevestigt de dood van de twee jongens. Oprichter Rami Abdel Rahman legt uit:
"Blijkbaar werden ze betrapt toen ze stiekem aan het eten waren."
Hoewel veel moslims tijdens de Ramadan vasten van zonsopgang tot zonsondergang telt dat niet voor alle moslims. Bejaarden, zieken, zwangere vrouwen en - jawel - kinderen hoeven namelijk niet mee te vasten. Sterker nog, in de meeste van die gevallen wordt die mensen verteld dat ze niet moeten vasten. Dat kan op een later moment (als ze weer beter zijn) of ze kunnen geld geven aan de armen.
Zoals gebruikelijk denkt ISIS daar net een beetje anders over. De extremisten zien een kind dat niet vast en vermoorden hem gewoon. Het bewijst maar weer eens dat Yazidi's en christenen niet de enigen zijn die lijden onder het regime van de moslimradicalen; hun eerste en voornaamste slachtoffers zullen altijd andere moslims zijn die ze niet 'puur' of 'gelovig genoeg' vinden.
Overigens is het niet de eerste keer dat ISIS jonge kinderen vermoordt. Er zijn veel meer voorbeelden bekend van door ISIS onthoofde en gekruisigde kinderen. Ook traint de terroristische organisatie jonge kinderen om kindjihadisten te worden. In sommige gevallen moeten ze meevechten aan het front, in andere gevallen worden ze ingezet als suicide bombers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten