ISIS prijst "gezegende" Brusselse terroristen en dreigt met meer aanslagen in Europa

ISIS prijst "gezegende" Brusselse terroristen en dreigt met meer aanslagen in Europa

Als het aan het Kalifaat ligt, zijn we nog lang niet klaar met ISIS-aanslagen op Europese burgers.

ISIS publiceerde deze week een nieuwe uitgave van hun jihadistische magazine Dabiq. De inhoud van het terroristische blaadje bewijst maar weer eens hoe walgelijk de denkbeelden van de terreurorganisatie zijn. ISIS prijst Khalid en Ibrahim el Bakraoui als "ridders", en "gezegende helden". Beide broers bliezen zich op bij de aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek.

"Parijs was een waarschuwing. Brussel was een herinnering. Wat er nu aankomt, zal nog meer verwoesting en bitterheid zaaien."

Aldus ISIS. Maar het gaat nog verder: het blad verklaart dat Khalid el Bakraoui hét terreur-genie achter de Brusselse aanslagen was. Het blad noemt hem "een man met een sterk karakter" en "een natuurlijke leider". Hoe walgelijk wil je het hebben?

Het tijdschrift heeft ook een lofzang over Mohammed Blekaid. Deze terrorist werd neergeschoten door de politie tijdens de inval in het huis van de gebroeders El Bakraoui, een week vóór de aanslagen in Brussel:

"Hoewel hij had kunnen ontsnappen met zijn team, besloot hij om dit zijn laatste offer te maken, en zijn broeders een veilige ontsnapping te verzekeren"

Één naam is opvallend afwezig uit het blad: Salah Abdeslam. Hij koos er wél voor om te ontsnappen na de aanslagen in Parijs – zonder zijn terroristische missie te hebben volbracht. Zijn afwezigheid uit het magazine kan erop wijzen dat ISIS inderdaad geen hoge dunk heeft van Abdeslam.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
ISIS Saleh Abdeslam Dabiq

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties