ISIS slaat toe: aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit

Geen categoriejun 26 2015, 20:00
Het was een dag vol aanslagen.
De extremistische moslims van ISIS hebben vandaag op grote schaal toegeslagen. Zoals wij eerder al berichtten zijn de terroristen verantwoordelijk voor een aanslag op een fabriek in Frankrijk. Daarbij werd onder andere een persoon onthoofd. Het slachtoffer was blijkbaar de werkgever van de dader.
Helaas eindigt het verhaal daar niet. Aan ISIS gelieerde individuen hebben namelijk ook een aanslag gepleegd in Koeweit. Daar blies een extremist zichzelf op in een moskee.
Ondertussen voerden terroristen ook nog eens een aanslag uit twee hotels in Tunesië. Er zouden in de stad Sousse in ieder geval 25 doden zijn gevallen, en maar liefst 202 gewonden. In Tunesië werd de eerste dader gedood, de tweede werd gearresteerd.
Hoewel dat natuurlijk relatief goed nieuws is, is het vandaag natuurlijk een enorme rampdag geweest in de oorlog tegen de Radicale Islam. Het is erg genoeg dat ISIS grote gebieden in Syrië en Irak bezet, maar het wordt zo mogelijk nog erger als de terroristische organisatie er vervolgens in slaagt om aanslagen te plegen in andere landen: in het Midden-Oosten, Afrika en Europa.
Het is dan ook vrij logisch dat er steeds meer stemmen opgaan die eisen dat het Westen - Europa en Amerika - ISIS nu werkelijk de oorlog verklaren en er alles aan doen om de terroristische organisatie te vernietigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten