ISIS-strijders verkleden zich als Irakese soldaten en schieten man van dichtbij door zijn hoofd

ISIS-strijders verkleden zich als Irakese soldaten en schieten man van dichtbij door zijn hoofd

De video is bedoeld om de lokale bevolking op te zetten tegen sjiieten.

De slag om Mosul duurt nog steeds voort en ISIS schuwt werkelijk geen enkel middel om de strijd te winnen. Het ziet ernaar uit dat ISIS qua militaire macht de mindere is ten opzichte van het Irakese leger en de Koerden die Mosul belegeren. "Wie niet sterk is, moet slim zijn," zal ISIS hebben gedacht, want de terreurgroep neemt zijn toevlucht tot sluwe streken.

Zo is er een video opgedoken waarin Irakese soldaten sji'itische leuzen schreeuwen en een man van dichtbij door zijn hoofd schieten. Vreselijk om te zien, en een zware oorlogsmisdaad. Maar in werkelijkheid gaat het niet om soldaten van het Irakese regeringsleger, maar om verklede ISIS-strijders. ISIS zou de lokale bevolking willen opzetten tegen het Irakese leger door dat leger neer te zetten als een wrede, moorddadige groepering – precies wat ISIS zelf is. De sji'itische leuzen komen nogal gekunsteld over in de video, en ook het woord 'rafidi' is te horen, een begrip dat door ISIS wordt gebruikt om de sji'itische "ketters" aan te duiden. Dat wijst er natuurlijk op dat we hier niet zitten te kijken naar een oorlogsmisdaad door het Irakese leger, maar naar een toneelstukje van ISIS.

Pas op: deze beelden zijn zeer schokkend. Kijken is op eigen risico.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De video is gruwelijk om te kijken. Het laat maar weer eens zien hoe ver ISIS wil gaan om haar macht te behouden over alle hoeken van het kalifaat. Heeft ISIS eenmaal iets veroverd, dan laat het die plek nooit meer gaan. Ze doen alles om te overleven als organisatie, inclusief het produceren van walgelijke nepvideo's. Des te meer reden om zo snel mogelijk af te rekenen met deze gestoorde jihadisten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
ISIS Irak Mosul Videos Irakese leger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties