ISIS vermoordt zeker vijftig Egyptische soldaten

ISIS vermoordt zeker vijftig Egyptische soldaten

Zeker vijftig Egyptische soldaten zijn woensdag door ISIS gedood in de Sinaï-woestijn.

De Egyptische groepering Sinai Province, die trouw heeft gezworen aan de ISIS-kalief Al-Baghdadi, is steeds actiever. Woensdag heeft de terreurbeweging zeker vijftig Egyptische soldaten gedood in verschillende aanvallen.

Zeker vijf militaire checkpoints in de Sinaï werden aangevallen door de terroristen, die de aanslagen enkele uren later trots opeisten op Twitter.

Ook hadden de ISIS-leden een politiebureau in de stad Sheikh Zuweid omsingeld en bommen in de omgeving geplant, zodat niemand kon ontsnappen.

Israël heeft als voorzorgsmaatregel haar grens met de Sinaï-woestijn afgesloten en er extra bewaking heengestuurd. Het Egyptische leger struint de woestijn af met Apache-helikopters, op zoek naar de schuldigen.

Er zijn al jaren extremisten actief in de Sinaï, maar sinds de islamistische president Morsi door het leger werd afgezet zijn zij extra gewelddadig geworden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties