ISIS wil paus Franciscus elimineren

ISIS wil paus Franciscus elimineren

De islamitische extremisten van ISIS willen de paus uit de weg ruimen.

Het Parool bericht dat de Iraakse ambassadeur bij de Heilige Stoel heeft gezegd dat ISIS een plan heeft om de paus te vermoorden. Als reactie op deze dreiging hebben zowel het Vaticaan zelf als Italië de veiligheid rond de paus opgeschroefd. Dit nadat geheime diensten telefoongesprekken hadden afgeluisterd tussen ISIS-leden die het met elkaar hadden over een actie 'in het Vaticaan.'

De grootste krant van Italië, de Corriere della Sera, meldt vandaag dat de 'spanning zeer groot is en de terreurdreiging van IS angst inboezemt' in de Heilige Stad, symbool van het christendom, nu westerse leiders een offensief hebben aangekondigd tegen IS. De Italiaanse carabinieri (marechaussee) en politie voeren meer patrouilles uit op het Sint-Pietersplein.

Eerder deze maand zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, al weten dat Italië een belangrijk doelwit was van ISIS. De reden: Italië, en dan natuurlijk met name het Vaticaan, is "de wieg van het christendom." Dat is waar de paus zijn zetel heeft en van waaruit katholieke gelovigen al eeuwen worden geleid.

Een succesvolle aanval op het Vaticaan is een beetje het rooms-katholieke equivalent van de vernietiging van de Ka'aba, de heilige plek van moslims waar zij minimaal eenmaal in hun leven naar toe gaan om de hajj te verrichten. Zo zullen de extremisten van ISIS dat tenminste zien. Daaruit concluderen zij natuurlijk dat een dergelijke actie heel veel publiciteit oplevert... en wellicht meer jonge moslims zal overtuigen om zich bij de 'jihad' in Irak en Syrië te voegen. Een normaal mens vindt geweld verschrikkelijk, maar fundamentalistische moslims denken daar heel anders over; voor hen is een moord een feestje waard. We zullen maar zeggen, ISIS kent zijn sympathisanten.

Dit plan moet ten koste van alles worden tegengehouden. ISIS moet voluit worden aangevallen; laat ze zich maar op hun eigen overleving richten dan hebben ze geen tijd of energie om plannen te maken voor aanslagen in Europa (en Amerika). Aanpakken, bij de strot grijpen en niet meer los laten dus. Reken nou ein-de-lijk eens af met die terroristische organisatie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties